Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

debate όπως μας αρέσει


Με το που άκουσα τα του debate των ευρωεκλογών και έχοντας υπ’ όψιν ότι την ίδια μέρα παίζουν στο ΟΑΚΑ τα μυθικά τέρατα του συγκροτήματος KISS, απογοητευτικά. Μα είναι debate αυτό; Ποιος κανόνισε τους όρους; Άπατο θα πάει. Μια ανία, δυο βαρεμάρες και τρία χασμουρητά δευτερόλεπτο.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς οι ανώτεροι άνθρώποι του πνεύματος. Για να δίνουμε λύσεις. Να πως πιστεύω ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία ώστε να κτυπήσει 100αρια και στα μικρά και στα μεγάλα νούμερα. Μέχρι και οι  KISS θα την δούνε.

  1. Το μέρος.  Φτάνει πια με το στούντιο της ΕΡΤ. Προτείνω να εκμεταλλευτούμε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ναι! Ένα από τα ολυμπιακά στάδια. Να είναι oi πολιτικοί στην μέση με εμείς ως κοινό γύρω-γύρω στα καθίσματα. Να πάρουμε τα δακρυγόνα μας, τα βεγγαλικά μας, τις ντομάτες μας, τα λεμόνια μας, τα γιαουρτάκια μας και να πάμε. Εκεί να δεις τι σημαίνει βαρβαρότητα...
  2. Η ώρα. Μια μικρή αλλαγή. Μια χαρά είναι στις 19.00. Ένα δίωρο θα διαρκέσει το πολύ, άρα προλαβαίνουμε να πάμε και στην συναυλία μετά.
  3. Αντιπρόσωποι κομμάτων.  Γιατί να πάνε οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και να μην πάνε αυτοί που πραγματικά τα αντιπροσωπεύουν και τα επηρεάζουν; Για την ΝΔ και αφού τα μπλε παπαγαλάκια προετοιμάζουν τον δρόμο για την Ντόρα, προτείνω να φέρει, τον καρδιακό φίλο του επίτιμου, τον ιό Τζορτζ Μπους, που ξέρει τα της ευρωπαϊκής ένωσης απέξω και ανακατωτά (αλήθεια ξέρει που πέφτει η Ελλάδα ή θα τον ψάχνουμε στην Αυστραλία;). Σε αυτή την περίπτωση να φοράτε βαριά και μυτερά παπούτσια (κάποιο θα τον πετύχει). Το ΠΑΣΟΚ επειδή ο Ομπάμα είναι πολύ φρέσκος προτείνω να φέρει τον Μπιλ Κλιντον με την Χιλάρη μαζί (καλύτερα ελληνικά θα μιλάνε από τον δικό μας Τζορτζ). Το ΚΚΕ να φέρει τον Πούτιν αν και μπορεί μια χαρά να κάνει πουτινίες και χάρη του Καραμανλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Λαζόπουλο (μαζί με την Ανθούλα για να του δίνει δύναμη). Το ΛΑΟΣ αν δεν μπορεί να φέρει τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Καραισκάκη ή τον Κολοκότρονη ή τον  και ο Καρατζαφέρης μια χαρά είναι, αρκεί να έρθει μ’ ένα περιστέρι στο κεφάλι ή πάνω σ’ ένα άλογο.
  4. Αντιπρόσωποι καναλιών. Και εδώ διαφωνώ. Γιατί να πάνε οι δημοφιλείς δημοσιογράφοι-παρουσιαστές του κάθε καναλιού; Ούτως ή αλλιώς τις απόψεις των μεγαλοπαραγόντων των καναλιών τους εκφράζουν. Αν δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι οι καναλάρχες προτείνω για το Μέγκα να στείλει τον Καμπουράκη ντυμένο με τα ρούχα της Τρέμη (πρέπει να του βρουν και την ανάλογη περούκα για να σηκώνει το τσουλούφι κάθε φορά πριν κάνει ερώτηση). Από τον Αντένα καλόν είναι να πάει η Βική Καγιά και αντίστοιχα από τον Άλφα η Ελένη Μενεγάκη ως γνήσια ελληνικά πρότυπα ελληνίδας νοικοκυράς.  Το Άλτερ να στείλει την Ανίτα Πάνια για έχουμε και λίγο τσαμπουκά, συν ότι μετά τα γεγονότα με την τροχαία κατάλαβε τι πέρασαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο το ’73 αλλά και της υποψηφιότητας του Κάτμαν, έχει πλέον εγκυρότερη πολιτική άποψη από τον Χατζηνικολάου. Ο Σκάι θα πρέπει να στείλει τον κυρ Βασίλη τον φιδέμπορα για να ρίχνει κανένα μπικελίκι χωρίς να μπορεί να πει τίποτα το ΕΣΡ. Από το Σταρ πρέπει να πάει στα σίγουρα την Πετρούλα ντυμένη ευρωπαία τουρίστρια σε ελληνική παραλία (να μας τελειώσει όλους!!!). Για τον συντονισμό της τηλεμαχίας, αφού πρέπει να τον έχει η ΕΡΤ, προτείνω τις αδελφές Μαγγίρα. Μετά την Eurovision πρέπει να είναι οι μόνες ελληνίδες που μπορούν να πουν τόσο γρήγορα τα ονόματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών και των πρωτευουσών τους. Άσε που από σχόλια σκίζουν. Θα τους θάψουν όλους για να βγάλουν τον Κατέλη πρώτο (αλλά πολύ εύκολα).
  5. Τα θέματα. Προτείνω θέματα αμιγώς ευρωπαϊκά. Όπως τι πρέπει να κάνουμε για να ξαναπάρουμε την Eurovision και τι για να κερδίσουμε Champion League ή έστω το Uefa; Τι θα κάνουν ώστε να έρχονται περισσότερα μοντέλα και λιγότερες οικογένειες για τουρισμό στην Ελλάδα; Πως θα κάνουν την καλύτερη δυνατή δημιουργική λογιστική ώστε να παίρνουμε περισσότερα και μεγαλύτερα πακέτα από την ΕΕ (τι στο καλό! Τέτοιά λαμόγια που είμαστε μας αξίζει και η ανάλογη κυβέρνηση...); Πως θα αποφύγουμε τον έλεγχο για την απαγόρευση του καπνίσματος που μας επιβάλει η ΕΕ από 1η Ιουλίου;

2 σχόλια:

blackpig είπε...

μου αρέσει η ιδέα του γηπέδου! καλή ιδέα θα ήταν και το ρινγκ με αγώνες πυγμαχίας ή καράτε. επίσης οι αρχηγοί θα μπορούσαν να συναγωνιστούν με βραδινό φόρεμα και με μαγιό! τα πρόσωπα που προτείνεις με καλύπτουν. όσο για τον καρατζαφερη θα μπορούσε να φέρει το βασιλιά ή τη χρυσή αυγή ή απλά το στρατό για πραξικόπημα!

panagos είπε...

ελισε σίγουρος ότι θα ήθελες να δεις τον καραμανλή, τον παπανδρέου, την παπαρίγα, τον αλαβάνο ή τον καρατζάφερη με μάγιο...?
τρομάζω και μόνο στην ιδέα...

το ρινγκ το κρατάω.
ποιος 8α κερδιζέ άραγε?
το θέαμα σίγουρα...