Κυριακή 31 Μαΐου 2009

AC/DC ΟΑΚΑ 28/5/09


Η στιγμή που περιμέναμε για φέτος ήρθε και το θέαμα μας δικαίωσε! Οι AC/DC είναι από τις λίγες πάντες που μπορούν να στήσουν τόσο μεγάλα show και να γεμίσουν γήπεδα. Όχι ότι το show είναι αυτό που θα μας μείνει ή αυτό που μας τραβάει σε μια συναυλία αλλά σίγουρα κάτι μένει και από αυτό! Σίγουρα είναι εμπειρία να παρακολουθείς τέτοιου μεγέθους συναυλίες.
The answer: Ξεκίνησαν να παίζουν κατά τις 8 και κάτι. Είναι ένα συγκρότημα αρκετά αξιόλογο με παλιομοδίτικο hard rock ήχο που θυμίζει αρκετά Led Zeppelin. Σίγουρα ήταν πολύ καλή επιλογή για να ανοίγουν τις συναυλίες των AC/DC. Η εμφάνιση τους ήταν πολύ καλή αλλά όχι και ο ήχος που τους αδίκησε! Είναι κάτι που συμβαίνει πάντα στις μπάντες που ανοίγουν συναυλίες αλλά δεν ξέρω αν θα έπρεπε. Οι ιρλανδοί answer παίξανε για περίπου 45 λεπτά και έκλεισαν με το εκπληκτικό under the sky έτσι για να μας φτιάξουν πριν τους AC/DC!
Η μεγάλη στιγμή: Το σκοτάδι έχει πέσει για τα καλά εγώ έχω μετακινηθεί πιο κοντά προς τη σκηνή (όσο μπόρεσα) και τα μόνα που κυριαρχούν μέσα στο ΟΑΚΑ είναι το κόκκινο στρομπάρισμα από τα κερατάκια που φοράει ο περισσότερος κόσμος και η ανυπομονησία του κόσμου για τους AC/DC. 9:30 η ώρα και το πρώτο video αρχίζει να παίζει στις γιγαντοοθόνες της σκηνής. Ο δυνατός ήχος του τραίνου αντιχει στο σταδιο ο διάβολος Angus παλεύει με κάτι γκόμενες που προσπαθούν να το σταματήσουν το φρένο σπάει και το τραίνο χωρίς φρένα πια εκτροχιάζεται στη σκηνή του ΟΑΚΑ αποβιβάζονταν όλο το συγκρότημα! Run away train και το πάρτυ ξεκινάει. Ο κόσμος χορεύει τραγουδάει φωνάζει αποθεώνει! Οι AC/DC παρα τα χρόνια τους τα δίνουν όλα πάνω στη σκηνή και αυτό μας φτιάχνει ακόμα πιο πολύ! Τα κλασσικά shoot to thrill, dirty deeds, hells bells, the jack, back in black, whole lotta rosie,let there be rock, tnt (κάποια έχω ξεχάσει) μας πωρώνουν και απογειώνουν τη συναυλία! Ο κόσμος παραληρεί εν μέσω κανονιοβολισμών πυροτεχνημάτων και κομφετί! Το encore ήταν αυτό που περιμέναμε highway to hell, for those about to rock! Η συναυλία τελειώνει και όλοι φεύγουμε μαγεμένοι!
Τα highlights: Σίγουρα η εμφάνιση τους και το show ήταν εξαιρετικά αλλά υπήρξαν κάποια σημεία που μας ξεσήκωσαν περισσότερο και μας έμειναν. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού thejack στις γιγαντοοθόνες έδειχνε κοπέλες από το κοινό μέχρι που κάποια έβγαλε τη μπλούζα της αλλά όχι και το σουτιέν παρα τις επευφημίες του κοινού! Ότι δεν έκανε η συγκεκριμένη γυναίκα αποφάσισε να το κάνει ο Angus στη σκηνή. Το στριπτίζ τέλειωσε στο μαύρο σώβρακο με το λογότυπο του συγκροτήματος. Η τεράστια φουσκωτή κούκλα που χόρευε κατά το whole lottarosie ήταν ένα απο τα καλά 
στιγμιότυπα της βραδιάς επίσης καλό αλλά κατέληξε και λίγοκουραστικό στιγμιότυπο ήταν 
το τεράστιο καθαριστικό κρεσέντο του Angus στο let there be rockστο οποίο βρέθηκε να 
σολαρει σε μια πτυσσόμενη εξέδρα μέσα στο κοινό. Επίσης οικανονιοβολισμοί στο for those about to rock 
τα πυροτεχνήματα που συνόδεψαν την έξοδο του συγκροτήματος από τη σκηνή τα καλοφτιαγμένα video που προβάλλονταν από τις γιγαντοοθόνες και η τεράστια καμπάνα που χτύπαγε ο Brian Johnoson στην αρχή του hells bells.
Ο ήχοςΑπό πολλούς άκουσα παράπονα για τον ήχο Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί εγώήμουν μπροστά και είχα πολύ καλό ήχο. Τους answer που τους άκουσα από πίσω ναι δεν είχανκαλό ήχο. Άκουσα ότι δεν άλλαξε τραγικά στους AC/DC απλά δυνάμωσε λίγο.Από άλλους άκουσα ότι χανόταν η κιθάρα άλλοι είπαν ότι ήταν καλός αλλά όχι αρκετά δυνατός για να ακούγεται πιο πίσω. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα αρχίσω να κράζω ότι ήταν αρπαχτήκ.τ.λ. Απλά είναι δύσκολο να φτιάξεις ήχο σε γήπεδο τόσο μεγάλο. Ο εξοπλισμός που είχαν ήταντρομαχτικός και πέρα από τα ηχεία τις σκηνής είχαν στήσει και 4 πυλώνες με ηχεία για τους πιοπίσω.
Ο χώρος: Σε γενικές γραμμές το ΟΑΚΑ δεν γέμισε. Όχι ότι δεν θα μπορούσε. Σίγουρα ο κόσμοςήταν πολύς. Εγώ με το μάτι υπολόγισα γύρω στις 50000 κόσμο κάποιος φίλος μου είπε ότι τοεπίσημο νούμερο που δόθηκε ήταν 58000. Μη λέμε μαλακίες 58000 κόσμος θεωρείτε τεράστιασυναυλία για τα Ελληνικά δεδομένα. Θα προτιμούσα ένα μικρότερο χώρο που θα φαινόταν πιογεμάτος αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος χώρος για να χωρέσει το κόσμο και τη σκηνή τωνAC/DC. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: