Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

I am very sorry

Ας πάρουμε ένα πολιτικό που έχει μπλέξει σ’ ένα σκάνδαλο. Όχι! Δεν χρειάζεται να γίνουμε συγκεκριμένοι. Ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, ένα οποιοσδήποτε σκάνδαλο. Την έκανε την κουτσουλιά του. Τα έβγαλε την μίζα του. Έπεσαν κατά λάθος στην τσέπη του μερικά πακέτα, παμ-περς, τούβλα, μπικικίνια, λάδι, γράσο, πείτε τα όπως θέλετε. Ούτε αυτό μας άφορα. Στην τσέπη μας δεν έπεσαν και ας πούμε ότι ούτε από την τσέπη μας τα πήραν. Τόσες φούσκες άγονται και φέρονται την εποχή αυτή μαζί με τους ιούς. Μετά από κάποια χρόνια τον καταλαβαίνουν. Το χρήμα και ο βήχας ούτως ή αλλιώς δεν κρύβονται. Ή για να πούμε την αλήθειά δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Μέσα στον βούρκο είναι, με τα σκατά έχει μπλέξει. Όλο και κάποιος καλοθελητής θα του την κάνει. Άμα δεν τα ταΐζεις την σωστή τροφή στην σωστή δόση την σωστή στιγμή αυτά τα παπαγαλάκια δε ξέρεις τι θα πούνε, που και πότε. Και είναι και πολλά πανάθεμα τους, που να τα προλάβεις όλα. Τες πα. Του βγάζουν τα άπλυτα στην φορά.
Τι κάνει;  Τους έχετε δει. Τα ξέρετε. Πάντα τα ίδια. Προσπαθούν να τα μπαλώσουν με την γνωστή τεχνική: Όχι δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου. Δεν είναι αυτό που φαίνετε. Έχετε δει ποτέ αυτήν την τεχνική να πιάνει; Ο/Η κερατάς/ου θα εκνευριστεί, θα βρίσει, θα φωνάξει, θα κτυπήσει και θα σπάσει. Το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι μόλις ηρεμίσει να πας και να ζητήσεις συγνώμη (Αν θες να συνεχίσεις την σχέση).
Και αφού τώρα και ο πολιτικός θέλει να συνεχίσει την σχέση με τον λαό, γιατί δεν ζητά συγνώμη; Να! Πάρε παράδειγμά την κοπελιά στο βίντεο. Να φορέσει ο πολιτικός ένα πολύχρωμο κολλάν γεμάτο κρόσσια με τον αφαλό έξω, να ανεβεί στην πίστα και να αρχίσει τα κουνήματα. Και βέβαια να τραγουδάει αυτό το συμπαθητικό τραγουδάκι: I am very sorry. Να δεις και το παπαγαλάκι θα πάρει μέρος και θα σηκωθεί αμέσως να χορέψει και αυτό, τουρλώνοντας το κολαράκι, όπως καλή ώρα ο νεαρός με τα μπλε και τα μούσια (βρε ποιόν μου θυμίζει αυτός...). και δως του ο πολιτικός κουνήματα, και τινάγματα του κεφαλιού προς τα πίσω. Όλα με απίστευτη χάρη. Και εκεί πάνω στην χαρά και τον χορό, φλαπ! θα δώσει και ένα χαστούκι στο παπαγαλάκι. Έτσι για να πάρει το αίμα του πίσω. Και μετά θα συνεχίσει τα τσαλιμάκια μόνο για τον λαό. Πέρα-δώθε πάνω-κάτω. Όλο τινάγματα του κεφαλιού και σπασίματα της μέσης σαν μια άλλη Κλεοπάτρα-χανούμισσα-αρλεκίνα. Και να ζητά συγνώμη ποτέ-ποτέ με χαμόγελο και νάζι και τα χεράκια κολλημένα σαν να προσεύχεται. Και δως του τραγούδι και χορό, με κουνήματα και σπασίματα μέσης. Στάνταρ ο έλληνας θα καπνίζει το τσιγάρο του και θα έχει τα μάτια γουρλωμένα, θα πίνει το ποτό του θα του κλείνει το μάτι. Θα κάνει και ο πολιτικός καμία φιγούρα σε στυλ σταυρώστε με- σταυρώστε με. Και θα κοιτά τον λαό με ναζί ενώ αυτός θα τρώει κανά ξηρό καρπό. Και δως του συγνώμες και I am very sorry και κουνήματα και σπασίματα και τσαλιμάκια. Και κλείσιμο ματιού και παίξιμο του μπεγλεριού με τον ρυθμό και βγάλσιμο της γλώσσας ερωτικά, του τύπου έλα να σου γλύψω το αυτάκι. Και χαμογελά. Και γελάκια. Μετά από μερικά ποτά ο λαός σίγουρα θα έχει γίνει και λίγο ντίρλα και θα τα βλέπει όλα πολλαπλά (Κάτι θα του έχει ρίξει στο ποτό του και κανά παπαγαλάκι). Και εκεί πάνω θα κλείσει το μάτι ο πολιτικός πονηρά, με ναζί θα πει ένα τελευταίο I am very sorry θα ρίξει ένα τελευταίο τσαλιμάκι, θα τραγουδήσει δεν το ήθελα, δεν έφταιγα μόνο εγώ, ήταν η κακία η στιγμή και κου λου που.
Φινάλε.
Α ρε! Μέσα από την ζωή είναι βγαλμένη αυτό το βίντεο. Δεν τα βλέπουν αυτά οι πολιτικοί μας; Έναν. Μονό έναν να δω να το κάνει και τι στον κόσμο! Έτσι τυχαία να πω τον Μητσοτάκη.

4 σχόλια:

panagos είπε...

auto htan! paei! gkantemiastike to blog. pame foul gia euxeleo...

blackpig είπε...

ελεεινό τελείως! τόσο το video όσο και το τραγουδάκι το οποίο παρεμπιπτόντως θυμίζει τα παλιά λούμπεν greeglish τραγούδια που βέβαια ήταν όλα κλεμένα από ινδικά τραγούδια. Ακόμα πιο ελεεινοί είναι οι πολιτικοί μας! Τέτοια φάση που περιγράφεις μη περιμένεις να δεις! Η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη. Δες πως κουκουλώθηκε το Βατοπέδι!!!!!!!!!!!!!

panagos είπε...

βατοπέδι; ποιό βατοπέδι; δεν θυμάμε...

δεν θα ήταν ωραίο, ετσί για αλλάγη (ουπς!) να γινοτάν μια φορά ετσι; να γουστάρουμε ρε παιδί. να βγεί και να πει 'αι αμ βερι σορρυ'... εστω και στα αγγλικα, έστω και στα ινδικά, εστώ και στα greeglish, έστω και με κλεμένη μουσική.

panagos είπε...

peritto na pw oti goustarw afantasta sto tragoudi. einai apla gamato...