Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΝΕΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο φίλτατος Πανάγος κατά τη διαμονή του στη γείτονα Ιταλία είχε έναν συγκάτοικο που σπούδαζε σκηνοθεσία (και συνεχίζει να σπουδάζει) αλλά ασχολιόταν και με τη φωτογραφία τον Theo Putzu (ξέρω! γελάτε με το επίθετο του). Πριν από λίγο καιρό μου έστειλε (ο Πανάγος) τη διεύθυνση του στο myspace και έτσι κατάφερα να δω μερικές δουλειές του οι οποίες είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Είπα λοιπόν στο αξιότιμο μέλος του Blackpig να γράψει ένα άρθρο για τον πρώην συγκάτοικο του αλλά εκείνος τίποτα . Προτιμάει να κάνω εγώ τη διαφήμιση. Αν κάποιος διαβάσει τους αγαπημένους του σκηνοθέτες όπως τους γράφει στο site του μάλλον θα δυσανασχετήσει. Ο λόγος απλός! Τους περισσότερους τους έχουμε συνδυάσει με βαρετές κουλτουριάρικες ταινίες αρκετά δυσνόητες που οι διάλογοι είναι αραιοί (σας θυμίζει κάποιον Έλληνα σκηνοθέτη? Τον Αγγε...γκουχ ...λο...γκουχ...πουλο μήπως?).Πάραυτα θα διαπιστώσετε ότι κάνει προσεκτική επιλογή των τοποθεσιών που κάνει τα γυρίσματα του παίρνει ωραία πλάνα παίζει αρκετά με τα χρώματα το φως και δημιουργεί ατμόσφαιρα! Ίσως αν πρόσεχε λίγο περισσότερο τη μουσική...! Μπορείτε λοιπόν να επισκεφθείτε το www.myspace.com/theoptz για να δείτε και να εκτιμήσετε τη δουλειά του Theo. Εγώ πάντως θα προσθέσω μια ταινία του στο άρθρο μου αν και θα τη βρείτε στο site απλά γιατί μου έκανε εντύπωση. Είναι θριλερακι με ωραία ατμόσφαιρα και θα τολμούσα να το περιγράψω ως Lynch-ικο. Θα περιμένω στα σχόλια σας να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει στη ταινία (δεν υπάρχει απάντηση απλά περιμένω την εκτίμηση σας)!


M8 - Directed by Theo Putzu - Roberto C. Ricci from Theo Putzu on Vimeo.

4 σχόλια:

panagos είπε...

Όταν σε μια ταινία (και μάλιστα χαμηλού κόστους και μικρού μήκους) συμμετέχουν τόσο ωραίες γκόμενες και υπάρχουν και γυμνές σκηνές δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα. Απλά φαίνετε ότι κάποιοι κομπλεξικοί που όχι μονό δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν το όνειρο τους να γίνουν σκηνοθέτες,, έστω και παρόμοιων ταινιών, αλλά δεν έχουν και φίλους σκηνοθέτες, ζηλεύουν αφόρητα... Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια να λάμψει και το κοινό θα εκτιμήσει την ταινία.
αφου

panagos είπε...

Και για να δώσω μια μικρή βοήθεια στον φίλο μου. Στην αρχή της ταινίας υπάρχει η φράση: ‘Plasmare il tempo e lo spazio e poi nascondersi’ καθώς και η μετάφραση της στα αγγλικά (Reshape time and space, and then hide). Άντε να δώσω και την μετάφραση στα ελληνικά: ‘Δώσε νέο σχήμα στον χρόνο και στον χώρο και μετά κρύψου’.

kioupid είπε...

apla krataw ta gkomenakia!!!

panagos είπε...

eides kurie panopti. akoma kai otan na katalabeis mia tainia fainete dyskolo, panta uparxei kati kalo na 'kratiseis'...
kai opws leei enas koinos gnwstos: "an o skino8etis den diksei estw ligo buzaki, 8a pinasei"