Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές


Με βλέπουν λοιπόν τα ξαδελφάκια μου που έχω ψιλό-φρικάρει με το βουκολικό σκηνικό και λένε να με πάνε για καφεδάκι σε μία κοντινή παράλια, όπου εκτός από θάλασσα έχει και τουρίστριες. Τώρα που άρχισαν οι μεγάλες ζέστες αυτό το σκηνικό είναι ότι καλύτερο για να ανοίξει το μάτι... Έκανα βέβαια κάμποση ώρα να βρω τι θα πάρω και ευτυχώς κανείς δεν κατάλαβε γιατί (δες την χτεσινή ανάρτηση μύθος ή πραγματικότητα).
Και εκεί που καθόμασταν, χωρίς να το θέλω άκουσα την κουβέντα που έκανε μια παρέα στο διπλανό τραπέζι. Μιλούσαν για την τηλεόραση. Μιλούσαν για μια εκπομπή, ένα σόου το οποίο θα μεταδιδόταν τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά αλλά και μέσω internet αυτές τις μέρες. Το κύριο χαρακτηριστικό της εκπομπής: Ένας διαγωνισμό. Ψάχνανε να βρούνε ένα νικητή.  Έπρεπε οι τηλεθεατές να ψηφίσουν. Φαίνεται ότι η καταγωγή των διαγωνιζομένων έπαιζε σημαντικό ρόλο, αφού ο καθένας τους από υποστήριζε έναν διαγωνιζόμενο λέγοντας ότι ήταν από τα μέρη του. Το εθνικό στοιχείο ήταν βασικό λοιπόν για την επιλογή. Βεβαία και αλλά χαρακτηριστικά έπαιζαν ρόλο, αν ήταν νέος, γέρος, όμορφος, άσχημος... Ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε τα δυνατά και τα αδύνατα του στοιχεία.  
Βεβαία υπήρχαν και άλλες εκπομπές που προετοίμαζαν για τον Μεγάλο Τελικό. Από εκπομπές που σχολίαζαν θετικά, αρνητικά έως και καυστικά την βασική ιδέα του σόου μέχρι και εκπομπές που είχαν γίνει για την υποστήριξη και την παρουσίαση των διαγωνιζόμενων. Ακόμη και ημιτελικοί για να αποφασίσει το κοινό ποίος θα προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό. Ίσώς το ποιο περίεργο μέχρι και στα δελτία ειδήσεων υπάρχουν εκτενείς αναφορές. Δεν μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η εκπομπή είχε δική της ιστοσελίδα στο internet αλλά και ότι υπήρχαν group υποστηρικτών σε διαφορά sites για τον έναν ή τον άλλον υποστηριζόμενο.
Διαφημίσεις παντού, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο internet ακόμα και στους δρόμους με διαφημιστικές πινακίδες. Όλα για πουλήσουν το τηλεοπτικό προϊόν αλλά και για να πείσουν το κοινό να στείλει την ψήφο του.
Κάποιοι από την παρέα είχαν απηυδήσει με αυτό το πανηγυράκι όπως το χαρακτήριζαν. Αλλά οι περισσότεροι περίμεναν με αδημονία  έρθει η μεγάλη βραδιά.
Αρχικά το μυαλό μου πήγε σε κάποιο ριάλιτι ή στην Eurovision. Τελικά μιλούσαν για τους ‘Μεγάλους Έλληνες’.
Μήπως τελικά μεταξύ Eurovision και ‘Μεγάλους Έλληνες’ υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές.
Λέω, μήπως;

2 σχόλια:

blackpig είπε...

esy poion ypostirizeis?

panagos είπε...

emena!
alla me efagan ta kuklomata...

kai stous megaloys ellines
kai stin eurovision