Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

100 μέρες από την ανάποδη

-->
και ενώ συμπληρώθηκάν οι περιβόητες 100 μέρες του Γιωργάκη θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια και με εικόνες από το Bollywood πως φτάσαμε ως εδώ. Γιατί όπως και να το κάνουμε, όπως και να το δούμε, η μεγάλη καλλιτέχνης Noor Jahan έχει προβλέψει, πριν από καμία 30 χρόνια, τι θα γινόταν στην Ελλάδα του σήμερα.

Για όποιον δεν το πιστεύει ας επισκεφτεί την περσινή ανάρτηση I am very sorry και ας παρακολουθήσει την πολιτική ιστορία της Ελλάδας μέσα από το Bollywood για τις επόμενες εβδομάδες.

Επεισόδιο 1ο. Πριν από ένα-δυο χρόνια περίπου. Ο έλληνας έχει ντυθεί με το μπλε μπλουζάκι του για να δηλώνει ότι έχει αφήσει την τύχη του στα χέρια του Κωστάκη και κοιμάται ήσυχος στο βουνό (τρομάρα του). Πιστεύει ότι όλα πάνε μια χαρά (που να ήξερε!). Μπαίνουν στα αυτιά του κάτι ψύλλοι και αντιλαμβάνεται ότι τα δεξιά παιδιά τα έχουν σκατώσει και αρχίζει να λοξοκοιτά αριστερά.

Το καταλαβαίνει αυτό ο Γιωργάκης και ντύνεται στα κόκκινα για ξεκάρφωμα. Για να τον βλέπει ο έλληνας και να νομίζει ότι είναι ορίτζιναλ αριστερός με σοσιαλιστικό μακιγιάζ. Και αρχίζει ο Γιωργάκης τα τσαλιμάκια για να πείσει τον έλληνα να γίνουν ξανά ζευγάρι. Δεν έχουν περάσει όμως ακόμα 10 χρόνια βλέπεις και ο έλληνας θυμάται τα δείνα που είχε περάσει με τον σοσιαλιστικό εκσυγχρονισμό. Και τον φτύνει κατάμουτρα προσπαθώντας να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για να μην πέσει στα δίχτυα του κόκκινου Γιωργάκη.

Τι προσπαθεί ο Γιωργάκης να σκίσει το μπλε μπλουζάκι (0:22). Τι προσπαθεί να τον πείσει ότι το σοσιαλιστικός εκσυγχρονισμός είναι περασμένα ξεχασμένα (0:42). Και δως του χοροπηδήματα και τραγούδι για να τον κάνει δικό του. Και δως του υποσχέσεις ότι θα του κάτσει και ότι τον αγαπά και ότι αυτός θα είναι ο άντρας και θα κάνει κουμάντο. Ενώ ο Γιωργάκης θα κάνει την σκλάβα και θα γίνει χαλί να τον πατήσει (1:25).

Και εκεί σκάει το πρώτο χαμόγελο (1:30) και αρχίσει ο έλληνας να ψήνεται (μην ακούσει για σεξ αμέσως...). παίρνει θάρρος ο Γιωργάκης να αρχίσει πιο πολλά τσαλίμια. Του δείχνει την θάλασσα και τα βουνά (και καλά θα κάνει πράσινη ανάπτυξη (1:99). Άντε έλα του λέει με νόημα στο 2:10. Στο 3:25 το κυνηγά από παντού, βάζει όλα τα μέσα. Όλα τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες δείχνουν στον έλληνα Γιωργάκη. Τον πράσινο Γιωργάκη με τα κόκκινα ρούχα. Στο 4:20 του λέει ότι αγαπά μόνό αυτόν. Από το 4:35 μπαίνει πλέον ο Γιωργάκης και καθοδηγεί δείχνοντας το δρόμο στο ελληναρά.

Και κάπου εκεί ο έλληνας αρχίσει να πείθεται.

Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.

5 σχόλια:

panagos είπε...

Η ιστορία θα βγεί σε συνέχειες (δεν ξέρω ακόμα πόσες). Μια συνέχεια κάθε Παρασκευή!!!
stay tune baby!

blackpig είπε...

oxi re gamoto ki i8ela na ma8w to telos

panagos είπε...

poio telos re.
akoma stin arxi eimaste

blackpig είπε...

τι σηριαλ ειναι παλι αυτο?θα τελειωσει ποτε?

panagos είπε...

oso uparxoyn giorgakides kai kostakides oxi