Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

φωτοσύνθεση

Ας ξαναγυρίσουμε στο αγαπημένο μας Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στην Σουηδία και ας δούμε ποσό έξυπνοι είναι όλοι αυτοί που δηλώνουν επιστήμονες λέγοντας ότι κάνουν διδακτορικές μελέτες για το καλό της ανθρωπότητας. Για να δούμε σε πόσο καλά χέρια βρίσκεται το μέλλον του κόσμου. Βεβαία αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου που βασιλεύουν τα περίεργα όντα γνωστά ως PhD students.

Έχουμε λοιπόν μια γλάστρα σε ένα διάδρομο. Δυο PhD studentαντιλαμβάνονται ότι το φυτό δεν είναι στα καλύτερα του. Πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι στο ότι δεν το βλέπει ο ήλιος. Σωστά. Πρέπει να βρουν μια λύση για το πρόβλημα.

Στα 10 μετρά  βρίσκεται ένα μεγάλο παράθυρό. Θα μπορούσαν να μεταφέρουν την γλάστρα κοντά στο παράθυρο. Για τα δυο ανώτερα όντα αυτό παραείναι εύκολο. Οποιοσδήποτε κοινός θνητός θα μπορούσε να το σκεφτεί και να το κάνεί. Άσε που είναι και ανέξοδο.

Όχι! Οι δυο φίλοι μας πρέπει να κάνουν κάτι πιο πολύπλοκο και πρέπει να ξοδέψουν και κάτι. Αρά, παίρνουν ένα μάκρη καλώδιο το στερεώνουν προσεχτικά στον τοίχο και έτσι τοποθετούν μια λάμπα μπροστά στο φυτό για να κάνει φωτοσύνθεση. Όλε! Τους πηρέ ένα πρωινό αλλά τα κατάφεραν.

Είδωλα!!! Δώστε τους το Νόμπελ τώρα.   


4 σχόλια:

agm είπε...

Η λάμπα IKEA είναι???

panagos είπε...

μονό η λάμπα?
και το τραπεζάκι ikea.
και το κάδρο ikea.
και ο πυροσβεστήρας ikea.
και το φυτό ikea είναι.
μην σου πω και οι PhD students...

blackpig είπε...

γιατί τι πρόβλημα έχετε με το ΙΚΕΑ δεν σας αντιλαμβάνομαι!

panagos είπε...

me to Ikea kanena
me autous tou PHD students ta exoume (tous malakes)