Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Σήμερα σκόπευα να αναρτήσω μια αστεία ιστοριούλα που σκέφτομαι μέρες τώρα. Η επικαιρότητα όμως είναι τραγική κι έτσι αποφάσισα να γράψω μερικά πραγματάκια, για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες!
Η αστυνομία πάλι τα κατάφερε και αυτή τη φορά με το χειρότερο τρόπο, ξεσηκώνοντας όλη τη χώρα. Και για την ακρίβεια δεν είναι η αστυνομία που τα κατάφερε, αλλά ένας μαλάκας (και η κυβέρνηση φυσικά έχει μερίδιο σε αυτή την ιστορία, όπως και οι προηγούμενες).Παλιότερα λέγαμε ότι στην αστυνομία έχουν μαζευτεί όλοι οι αγράμματοι, οι βλάχοι, άνθρωποι που η εξουσία που τους δόθηκε τους τρέλανε!Πόσο αλλάξανε τα πράγματα από τότε?Μάλλον όχι και πολύ! Η αλήθεια είναι ότι πλέον υπάρχουν σχολές αστυνομίας που σίγουρα βγάζουν πιο σωστούς αστυνομικούς. Υπάρχει όμως ένα θέμα!Οι περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις έχουν ιδιωτικοποιηθεί, έτσι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά στα σώματα ασφαλείας. Οι λόγοι γνωστοί!Είσαι μόνιμος έχεις το βρέξει χιονίσει και γενικότερα τη σιγουριά!Όπως είναι κατανοητό, πολλοί είναι αυτοί που θα βάλουν μέσο προκειμένου να καταταγούν σε κάποιο σώμα, ασχέτως του αν είναι κατάλληλοι ή όχι. Και διερωτώμαι, αν κάποιος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κοβόταν από τον ψυχολόγο, αν έχει βύσμα θα περάσει ή όχι?
Για να βάλω λίγο τις σκέψεις μου σε τάξη και για να αναφερθώ και στο πρόσφατο περιστατικό, ο πιτσιρικάς ναι μπορεί να ήταν τσογλανάκος και σίγουρα μπορεί να προκάλεσε τον αστυνομικό, αλλά έλεος! Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος 37 χρονών, πατέρας τριών παιδιών να προκαλείται από έναν 15χρόνο και να αντιδρά έτσι!Πολλοί λένε ότι εντάξει του γύρισαν τα μάτια, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στο καθένα μας. Εδώ όμως μπαίνουν οι ευθύνες της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Παρακολουθούνται οι αστυνομικοί από ψυχολόγο και κάθε πότε?Τι εκπαίδευση και τι εξοπλισμό έχουν για να αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις που θα τους τύχουν?Μπορούν να κρίνουν πότε πρέπει να τραβάνε όπλο ή να χρησιμοποιούν βία?
Μιλώντας σήμερα με ένα φίλο ειδικό φρουρό, μου είπε ότι αυτό που έκανε ο τύπος ήταν απαράδεκτο. Κανένας, τουλάχιστον στο τμήμα που δουλεύει, δεν του δίνει δίκιο. Περιμένανε ότι με αυτή τη κατάσταση κάτι θα συνέβαινε, αλλά όχι τόσο χοντρό. Είναι κάτι το οποίο δεν μαζεύεται με τίποτα!Τέλος, μου ανέφερε ότι πέρα από το γκλομπ και το πιστόλι, δεν έχουν άλλο τρόπο να αμυνθούν. Όχι ότι δεν υπάρχουν μέσα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν περιστατικά χωρίς τη χρήση όπλου ή ωμής βίας, απλά δεν τα διαθέτει η Ελληνική αστυνομία.
Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο. Άλλωστε είναι φανερό που πέφτει το μπαλάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: