Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Τα άλμπουμ που έλιωσα το 2019:Villagers Of Ioannina City - Age Of Aquarious

Τέλος του χρόνου και όλοι καταρτίζουν λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Μόνο που φέτος τελειώνει κι η δεκαετία οπότε οι λίστες είναι δύο . Εγώ δεν είμαι λάτρης αυτής της πρακτικής δηλαδή να κατατάσσω τα άλμπουμ σε κάποια σειρά αναλόγως του πόσο μου άρεσε η όχι κάποιο άλμπουμ , αν θα είναι δέκα ,είκοσι ή μόνο πέντε . Αλλά έτσι για το καλό θα γράψω για τα άλμπουμ που « έλιωσα» τη χρονιά που μας πέρασε , όσα είναι αυτά και με τυχαία σειρά.

Μετά από δεν ξέρω 5 χρόνια? Οι VIC  κυκλοφόρησαν επιτέλους το καινούριο άλμπουμ και έκαναν αυτό που δεν θεωρούσαν όλοι  αυτονόητο . Ναι μεν κράτησαν κάποια στοιχεία από την ελληνική παράδοση αλλά αυτά έμειναν στο background. Ο στίχος από ελληνικός έγινε αγγλικός και μάλλον αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς από τους fans. Αλλά ήταν fans του συγκροτήματος ή απλά περαστικοί που είδαν φως και μπήκαν? Νομίζω ότι όσοι είχαν παρακολουθήσει λίγο τους VIC πέρα από το «ρίζα» είχαν διαπιστώσει τα ακούσματα τους, και για μένα κάνανε τη σωστότερη κίνηση. Δεν πιστεύω ότι ένα «ρίζα 2» θα προσέφερε πολλά , κάτι που επαναλαμβάνεται στο τέλος ξεθωριάζει. Άλλωστε οι καλλιτέχνες πρέπει συνεχώς να ψάχνονται και να πειραματίζονται. Παρόλα αυτά το άλμπουμ αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα πολύ προσεγμένο άλμπουμ , ακόμα και στην παραγωγή του και να το προωθήσουν ευκολότερα μέσα από το ίντερνετ.
Το age of aquarious είναι ένα concept άλμπουμ και είναι  πολύ καλό. Σκληρός ήχος ( heavy ή stoner όπως προτιμάτε) ψυχεδελικό και τα λίγα παραδοσιακά στοιχεία βάζουν την επιπλέον πινελιά που διαφοροποιεί και χρωματίζει τον ήχο τους. Μοναδική επιφύλαξη για το άλμπουμ ίσως η διάρκεια κάποιων τραγουδιών. Ο αγγλικός στίχος δεν με ενοχλεί ( σίγουρα δεν τον περνάς για Άγγλο) και θα έλεγα ότι είναι αξιοπρεπής στον τρόπο που τραγουδάει. Σίγουρα όλοι εκφραζόμαστε καλύτερα στη μητρική μας γλώσσα αλλά δεν είχαμε δείγμα ελληνικών στίχων γραμμένων από τους VIC για να πω ότι έγραφαν καταπληκτικούς στίχους και γυρίζοντας σε αγγλικούς έχασαν! Πόσο μάλλον όταν σου ανοίγονται πόρτες στο εξωτερικό. Και κάπως έτσι έσκασε η είδηση ότι υπέγραψαν με την Napalm records  περνώντας από την DIY φάση σε μια νέα πιο οργανωμένη που λογικά θα τους βοηθήσει περισσότερο, αν και το age of aquarious στο youtube έχει ήδη αποκτήσει οπαδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: