Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Andreas Kisser : HUBRIS I & II


"Ενας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά
φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις"

Και αυτός ο φίλος δεν είναι άλλος από το κιθαρίστα των SEPULTURA Andreas Kisser. Αν και έκοβα φλέβες με το εν λόγο συγκρότημα οι τελευταίες δουλειές τους ήταν απαράδεκτες. Ακραίο κάφρικο και τραχύ metal χωρίς έμπνευση μελωδία αλλά και τον πειραματισμό στον ήχο που μας είχαν συνηθίσει! Κάπου εκεί τον παρεξήγησα τον Αντρίκο αλλά όταν είδα το solo album του ξύπνησε ο Sepulturας μέσα μου και κάθισα και το άκουσα. Μάλιστα η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι αποστασιοποιείται από τον ήχο των SEPULTURA όσο περισσότερο μπορεί. Για να γίνω σαφέστερος. Το cd είναι διπλό! Δυο δισκάκια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Στο πρώτο cd ο Kisser γράφει τραγούδια αρκετά ηλεκτρικά με μελωδία και καθαρά φωνητικά. Σίγουρα στοιχεία του ήχου των SEPULTURA δεν λείπουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μιλήσεις για copιαρισμα ή ότι αναμασάει τα παλιά. Υπάρχουν πολλά ακουστικά σημεία ενώ επιστρατεύει ακόμα και σιταρ! Θυμάται τη καταγωγή του γράφει

στίχους στα Βραζιλιάνικα αλλά τιμάει και το punk που ανέκαθεν γούσταρε!
Το μπλέξιμο γίνεται στο δεύτερο cd. Εδώ αλλάζει πρόσωπο και τα τραγούδια γίνονται συνθέσεις με κυρίως ακουστικό χαρακτήρα και ελάχιστο εως και ανύπαρκτο ηλεκτρισμό σε σημείο να νομίζεις ότι ακούς κλασσική μουσική! Μάλλον το πρόσφατο πέρασμα του από την Ελλάδα με τους Hail τον επηρέασε και για αυτό παρατηρούνται τίτλοι τραγουδιών όπως : Hubris , Mythos , Armonia.
Στο εν κατακλείδι τώρα. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό album. Περισσότερο απ' όλα όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι προσπάθησε να ξεκολλήσει ( όσο γίνεται ) απ ότι έκανε όλα αυτά τα χρόνια να πειραματιστεί και να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό! Είμαι όμως σίγουρος ότι θα απογοητεύσει και πολλούς.






2 σχόλια:

panagos είπε...

εγώ απογοητεύτικα! μα να περάσει από την ελλάδα και να του μείνουν λέξεις όπως ύβρης, μύθος και αρμονία? επιτρέπεται να μην επηρεαστεί από το σουβλάκι, τζατζίκι και blakpig.blogspot.com?
ΑΊΣΧΟΣ!

blackpig είπε...

an eixe epireastei apo to tzatziki kai to soublaki to cd 8a ebgaze murwdies