Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Monster Magnet - Last Patrol


Να μια παρόμοια περίπτωση με τους Pearl Jam! Δεν συγκρίνω τις δυο μπάντες αλλά παρουσιάζουν κάποια κοινά στοιχεία. Σίγουρα οι Monster Magnet δεν έχουν ούτε την ιστορία ούτε την προσφορά των Pearl Jam στη μουσική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια σημαντική μπάντα και με εμπορική επιτυχία! Οι καλές μέρες και για αυτούς έχουν περάσει κι αν δεν άκουγα το Last Patrol θα έλεγα ανεπιστρεπτί! Ο λόγος είναι ότι οι δυο τελευταίες τους δουλείες όχι απλά δεν έπιασαν τα στάνταρ που μας είχαν συνηθίσει αλλά ήταν κακές.
Με το Last Patrol οι Monster Magnet επιστρέφουν, ηχητικά πάντα, στις εποχές του Powertrip και του God Says No. Όσο ασφαλής και να φαίνεται μια τέτοια επιλογή ποτέ δεν είναι κι αυτό γιατί στη μουσική υπάρχει κάτι μαγικό, η έμπνευση! Μπορεί να γράφεις τραγούδια που να έχουν όλα αυτά τα συστατικά που κάποτε σε κάνανε γαμάτο αλλά να είναι αδιάφορα. Και σε αυτό το κομμάτι το Last Patrol κερδίζει της εντυπώσεις.
Το  Last Patrol θα ικανοποιήσει τη μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του συγκροτήματος. Ένα μικρότερο μέρος της θα τους κατηγορήσει για αναμάσημα ενώ δύσκολο το βλέπω να κερδίσουν καινούριους οπαδούς. Παρ' αυτά είναι μια καλή προσθήκη στη δισκογραφία τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: