Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ministry - From Beer To Eternity


Ministry! Να ένα συγκρότημα που είχα ξεχάσει , σχεδόν διαγράψει. Κάπου έπεσα απάνω του και τελικά βρέθηκα να ακούω το νέο τους άλμπουμ From Beer To Eternity πράγμα που όχι δεν μετάνιωσα αντιθέτως μάλιστα. Το From Beer To Eternity είναι το δέκατο τρίτο άλμπουμ των Ministry και κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του Mike Scaccia o οποίος πρόλαβε να ηχογραφήσει τις κιθάρες. Σύμφωνα με τον Jourgensen αυτό θα είναι και το τελευταίο τους άλμπουμ αλλά δεν νομίζω ότι τον κόβει κιόλας για αυτό!
Η συνταγή δεν αλλάζει αλλά αυτή τη φορά υπάρχει έμπνευση και το αποτέλεσμα δικαιώνει. Επιθετικός ήχος με πολλά heavy riffs και μπόλικα samples από διαφημίσεις , δελτία ειδήσεων και ομιλίες πολιτικών προσώπων (δεν χρειάζεται να αναφέρω την αγάπη που έχει ο Jourgensen στους ρεμπουπλικάνους και στον Μπους). Ο Jourgensen δεν σκοπεύει να μας χαϊδέψει τα αυτιά , επιτίθεται από την αρχή , βρίζει , καταγγέλλει , ειρωνεύεται. Κάπως έτσι κυλάει σε πρώτη φάση το άλμπουμ με πολύ καλά τραγούδια όπως το Permawar, το Perfect Storm και το Punch in The Face.
Κάπου εκεί οι Ministry αποφασίζουν να διαφοροποιήσουν λίγο τον ήχο τους κυρίως προσθέτοντας στοιχεία. Έτσι ξεκινάνε με τα πολύ περίεργα The Horror και το δαιμονιώδους ταχύτητας Side F/X Include Mikey's Middle Finger (TV4) συνεχίζουν με το Lesson Unlearned που με τα σκόρπια καθαρά και μελωδικά γυναικεία φωνητικά μοιάζει με το φλώρικο τραγούδι του δίσκου! Στα καπάκια έρχεται το αγαπημένο μου Thanx but No Thanx το οποίο ξεκινάει με την απαγγελία των στίχων του A Thanksgiving Prayer του Burroughs σε μια ambient ατμόσφαιρα με λίγα στοιχεία reggae μέχρι να μπουν τα ογκώδη heavy riffs της κιθάρας του Scaccia. Και λίγο πριν το φινάλε το Change of Luck με τα λίγα ανατολίτικα στοιχεία.
Δεν ξέρω αν θα είναι τελικά το τελευταίο τους άλμπουμ αλλά σίγουρα είναι ένας καλός τρόπος για να κλείσουν την καριέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: