Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα Στον John Carpenter

Δύο ολόκληρες μέρες έσπαγα το κεφάλι μου να βρω τι μου θυμίζει η υπόθεση του rubber.Ένα λάστιχο που έχει όνομα σκοτώνει και ερωτεύεται!Εκεί λοιπόν που κοπάναγα το κεφάλι μου ήρθε το φλας christine του John Carpenter.Μαζί με αυτή τη φλασια όπως πάντα μου ήρθαν κι άλλες και χωρίς να χάσω χρόνο ξεκίνησα αφιέρωμα στον Carpenter!
Ξεκινώντας από το Christine που μου φέρνει πολλές αναμνήσεις από το τότε μονοπώλιο της ΕΡΤ η οποία συνήθιζε να το παίζει αρκετά συχνά.Η ταινία βασίζεται σε νουβέλα του Stephen King δεν έχει καταιγιστική δράση αλλά η αγωνία είναι έντονη και σε κρατάει μέχρι το τέλος.Η υπόθεση ακούγεται αστεία αλλά το σενάριο είναι καλογραμμένο.Η Christine είναι το αυτοκίνητο που τρελαίνει όποιον το 'χει και σκοτώνει όποιον τολμήσει να μπει ανάμεσα τους.


Συνέχεια στα θρίλερ και την Ομίχλη η οποία έγινε remake το 2005 αν δεν κάνω λάθος.Και αυτή η ταινία έχει αργή δράση αλλά έχει ατμόσφαιρα και αγωνία.Η ομίχλη φέρνει φαντάσματα του παρελθόντος σε μια καταραμένη μικρή πόλη που σκοτώνουν για εκδίκηση.
 Φεύγω από τα θρίλερ και πηγαίνω στις ταινίες που γυρίστηκαν στα μέσα τις δεκαετίας του 80 που σήμερα θα ονομάζαμε cult ή απλά ειτηλα!
Ζουν ανάμεσα μας και πιο cult δεν γίνεται!Κι όμως ο Carpenter συλλαμβάνει την ιδέα του matrix πολύ νωρίτερα.Μπλε και κόκκινα χαπακια δεν υπάρχουν τη δουλειά τη κάνουν ένα ζευγάρι γυαλιά ήλιου.Δεν ψάχνει για εκλεκτούς και μαλακιες ούτε στο casting!Η ταινία είναι ο ορισμός της ειτηλας!

Χαμός στην Chinatown.Η 80's αισθητική θεμελιώνεται.Κινέζικο ξυλίκι κινεζική μαύρη μάγια κι ένας αμερικανός μάγκας που 'χει χάσει τη μπάλα.

Απόδραση από τη Νέα Υόρκη.Η ταινία που πιθανολογώ ότι θυμάστε οι περισσότεροι.Φουτουριστική περιπέτεια φαντασίας που πρωτοσυστηνει τον χαρακτήρα του Snake.Ένα μεγάλο μέρος της Νέας Υόρκης που συμπεριλαμβάνει και το Μανχάταν μετατρέπεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας που οι κρατούμενοι ζουν ελεύθερα με τον τρόπο που θέλουν αυτοί.Το αεροπλάνο του προέδρου της Αμερικής θα πέσει στην περιοχή αυτή και ο snake έχει 24 ώρες να βρει και να σώσει τον πρόεδρο!Στο ρόλο του πρώην καταδρομέα και νυν κρατουμένου Πλισκιν ή snake ο Curt Rassell και μαζί του ο Lee van Clif που βγάζει τις μπότες με τα σπιρούνια και τα καουμπόικα καπέλα φοράει σκουλαρίκι στο αυτί και παίζει έναν ρόλο που του πάει γάντι!Η συνέχεια της ταινίας που μας μεταφέρει στο los Angeles και που με δυσκολία τη θυμάμαι είναι απλά πατάτα!
Published with Blogger-droid v2.0.3

Δεν υπάρχουν σχόλια: