Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Omega Ray (Ω-Ray)


Κυρίαρχο ρόλο στη μουσική και όχι μόνο παίζει η έμπνευση . Και αυτή δεν σου έρχεται όποτε θες εσύ , κάτι σαν το χέσιμο δηλαδή . Ούτε υπάρχει συνταγή για να γράφεις ωραία τραγούδια . Άρα δεν μπορείς να κάτσεις κάτω και να πεις θα γράψω ένα τραγούδι που θα είναι έτσι γιουβέτσι και θα αρέσει . Αν κάνεις κάτι τέτοιο πιθανότατα να γράψεις κάτι που να έχει όλες τις δυνατότητες για κάτι καλό αλλά....
Κι αν δεν έχεις έμπνευση , άσε μη γράφεις τίποτα. Το πιθανότερο είναι να βγάλεις καμία μαλακια. Αυτό που χρειάζεται η μουσική είναι ψυχή να κάνεις κάτι γιατί γουστάρεις χωρίς απαραίτητα να σκοπεύεις κάπου.
Γιατί έκανα όλη αυτή την εισαγωγή; Γιατί το omegaray είναι ένα άλμπουμ που
ξεκίνησε από ένα τζαμαρισμα. Μερικοί μουσικοί βρέθηκαν έπαιξαν παρέα χωρίς κάποιο στόχο γουσταρανε και με λίγες πρόβες ηχογράφησαν το άλμπουμ ζωντανά στο studio. Και το αποτέλεσμα δικαιώνει κι αυτούς και μένα για τα λεγόμενά μου στην εισαγωγή. Αυθορμητισμός αυτοσχεδιασμός και χημεία σε ένα psych rock άλμπουμ έκπληξη! ∆ράστης, ο γνωστός από τους last drive και όχι μόνο, Γιώργος Καρανικόλας. Σε ελληνικό στίχο αυτή τη φορά ,ο οποίος όχι μόνο η δεν ενοχλεί αλλά δένει ωραία με τη μουσική. Πέντε λοιπόν ωραία τραγούδια που αξίζει να ακούσετε, ακόμα και το 18λεπτο " κυκλικός χώρος".
∆εν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο. Μακάρι να έχουμε περισσότερα τέτοια άλμπουμ να γουστάρουμε κι εμείς! Καλή ακρόαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: