Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγανάκτιση ή Μόδα?

Αγανακτισμένοι?Τι θα έκανε ένας αγανακτισμένος?Θα έμπαινε στη βουλή θα ξήλωνε τα έδρανα και θα κυνήγαγε και τους τριακόσιους. Οπότε δεν μοιάζουν με αγανακτισμένοι.
Διαμαρτυρία?Ναι μπορείς να το πεις!Αν και γενικότερα σε μια διαμαρτυρία περιμένεις να δεις περισσότερα πράγματα (και δεν εννοώ συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και καμένα καταστήματα).
Μόδα?Το πιθανότερο! Γενικότερα το όλο σκηνικό δείχνει να ξεκίνησε απλά γιατί το κάνανε και οι άλλοι Ευρωπαίοι και ο κόσμος που μαζεύτηκε πήγε περισσότερο γιατί πάνε όλοι και για να τραβήξουν φωτογραφίες τις οποίες θα ανεβάσουν στο facebook με τη λεζάντα ήμουν κι εγώ εκεί!
Αν και μόδα είναι κακό να γίνεται? Φυσικά και όχι! Αλλά μια τέτοιου τύπου διαμαρτυρία δεν δείχνει να αγχώνει κανέναν. Ούτε μια διαμαρτυρία που θα τα εσπαγαν όλα θα άγχωνε κανέναν.Και αυτό γιατί απλούστατα οι πολιτικοί ξέρουν οτι έχουν τιθασεύσει έστω και με πλάγιους τρόπους τη δύναμη του λαού!Δεν θέλω να πω κάτι κακό για την κίνηση αυτή αλλά πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας αν θέλουμε να ξέρουμε πραγματικά που βαδίζουμε.
Για να πιάνει τόπο η όποια διαμαρτυρία συμβαίνει οι κυβερνήσεις θα πρέπει να νιώθουν τη δύναμη του λαού για να τον σέβονται  ή ακόμα και να τον φοβούνται!Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι και να ξαναψηφίζεις τους ίδιους ούτε να περιμένεις να επωφεληθείς από αυτούς(σε ατομικό επίπεδο πάντα). Όσο λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο όσο δείχνουμε ότι εξαρτόμαστε από αυτούς κανείς δεν θα ιδρώνει όσοι και να συγκεντρωθούν μπροστά από τη βουλή όσα καταστήματα και να καούν όσο ξύλο και να πέσει με τα ΜΑΤ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο στις παρατηρήσεις σου όμως.........Και εν πάσει περιπτώσει εσύ τι προτείνεις;;;;
Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

Και ότι πρόταση και αν έχεις φυσικά...έκεί είναι όλοι μαζεμένοι στο Σύνταγμα και περιμένουν.....εκεί θα πας να την πεις!!!
Ξαναθανάσης!!!

blackpig είπε...

αν μπορεουν αυτες οι κινητοποιησεις να ξεκινησουν κατι θα ειναι καλο!τωρα για να πω τις προτασεις μου θελει πολυ αναλυση.ας αρχισουν απο το πιο απλο να μην τους ψηφιζουν να κοψουν τις πελατιακες σχεσεις.θα πρεπει να τους κανουμε να μας φοβουνται!