Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Κάτι του λείπει...

     Που είναι οι προφήτες;

   Τι γίνετε ρε παιδία; Έχουμε όλα τα αιτία, όλες τις αφορμές, αλλά λείπει το αποτέλεσμα. Αν θυμάμαι καλά σ’ εποχές που είχαμε πολλά προβλήματα, όπως καταστροφικούς σεισμούς (βλέπε Ιταλία Aquila), οικονομικά προβλήματα (βλέπε οικονομική κρίση), κοινωνικές αναταραχές (βλέπε δεκεμβριανά 2008), νέες αρρώστιες (βλέπε γρίπη των χοίρων) αλλά και ξαφνικούς θανάτους, πυρκαγιές, πλημμύρες, το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και κου λου που..., όλο και κάποιος προφήτης (ή παπάς ή μοναχός) εμφανίζονταν και έλεγε ότι αυτά είναι σημάδια ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, η μέρας της κρίσης. Ότι πρέπει να πάμε όλοι εκκλησία να προσευχηθούμε, να νηστέψουμε, να μεταλάβουμε, να πιστέψουμε και να του δώσουμε όλα μας τα υπάρχοντα για να σωθεί η ψυχή μας. Τι έγινε; Δεν πουλάνε πια;

  Βέβαια πάλι καλά. Εμείς δεν πρέπει να φοβόμαστε. Είμαστε ορθόδοξοι. Έχουμε τον καλό θεούλη να μας προστατεύει... Βεβαία, βεβαία. Τι; Ψέματα να πω; Αφού μας τα έλεγε ο πρώην, ο αρχιεπίσκοπος ντε! ο Χρυσόδουλος. Ο καλός, ο αγαθός, ο Θεούλης εμάς τους Έλληνες μας αγαπάει και μας προστατεύει. Δεν θα μας αφήσει να πάθουμε κακό. Τους άλλους όμως, τους άπιστους, τους κακούς, τους αλλόθρησκους, που πάνε και δίνουν το οβολό τους αλλού, τους έχει χεσμένους. Μόνο για εμάς έχει κάνει κράτηση, πρώτη θέση στον Παράδεισο. Οι άλλοι θα πάνε κόλαση. Καλός και αγαθός είπαμε ότι είναι ο καλός ο θεούλης, δεν είπαμε ότι δεν είναι ρατσιστής... Ίσως για αυτό και ο νυν είναι σε διαρκή κατάθλιψη, το Ιερόν-emo ντε! (για σου ρε Τζιμάκο γλωσσοπλάστη).

   Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι εμείς ο σούπερ-ντούπερ-ύπερ κωλόφαρδος λαός, εκτός από τον καλό θεούλη έχουμε και την Θώδη. Την φωνή του Θεού. Την απεσταλμένη του να μας σώσει από κάθε κακό. Αμ’ πως! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: