Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

John wick: chapter 2

Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος είχε λιγότερα θύματα! Και σίγουρα είχε τραυματίες και αιχμαλώτους! Γιατί ο " μύθος " john wick ούτε τραυματίες αφήνει ούτε αιχμαλώτους παίρνει. Η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της θυμίζει παιχνίδι shoot em up. Αυτό δε που με ξεπερνάει ( όχι μόνο σε αυτή τη ταινία αλλά εδώ μάλλον το έχουν παρατραβηξει ) είναι πως γίνεται να πλακώνονται να ξεκοιλιάζονται και να πυροβολιουνται σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο πχ πλατείες  και δεν επεμβαίνει κανείς ούτε ψάχνει κανείς  το περιστατικό ή τους φόνους. Που είναι η αστυνομία? Ποια αστυνομία, με τέτοιο αιματοκύλισμα κανονικά ο στρατός έπρεπε να επέμβει! Αρα που είναι οι τιμημένοι Αμερικανοί πεζοναύτες? Εντάξει δεν περιμένω τον απόλυτο ρεαλισμό αλλά ρε παιδιά λίγο έλεος! Άσε που η ταινία θα σε κάνει να πιστέψεις ότι όλος ο κόσμος είναι εκτελεστές κάποιας μαφιόζικης οργάνωσης. Ήδη εγώ περπατάω και κοιτάω πίσω μου μη πεταχτεί κανένας κοστουματος με μαχαίρι ή πιστόλι!
Συνοπτικά η ταινία είναι λίγο james bond, μια χούφτα transporter και mechanic δηλαδή statham, μια πρέζα jason bourne και μια κουταλιά του γλυκού corleone.
Και για τους σινεφίλ να πω ότι η ταινία δε θα προσφέρει στον ceanu reeves την υποψηφιότητά για oscar αλλά σίγουρα θα του εξασφαλίσει μια θέση στο cast της επόμενης ταινίας " οι αναλώσιμοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: