Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΟΙΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑ

Να πω πρώτα λίγα λόγια για τον Πανάγο. Ο Πανάγος έχει σπουδάσει οινολόγος. Ειδικότητα του είναι να φτιάχνει κρασί αλλά ακόμα περισσότερο να το πίνει! Πάραυτα αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον χημικός τροφίμων. Μπαίνω στο ψητό! Την εποχή του διδακτορικού του έκανε μια έρευνα για τις θρεπτικές ουσίες της μπάμιας...μη ξινίζετε τα μούτρα σας! Ναι απέδειξε ότι η μπάμια έχει θρεπτικά συστατικά που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε. Έτσι ο Πανάγος έγινε υπέρμαχος της μπάμιας και προσπάθησε να αποκαταστήσει τη θέση της μπάμιας στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου! Τη παρεξηγημένη μπάμια θα έλεγα εγώ! Δεν είναι τυχαία η χρήση της λέξης μπάμιας ως υποτιμητικό επίθετο! Π.χ. άντε χάσου ρε μπάμια, τι μπάμιας είσαι ενώ μπάμια θεωρείται και το αντρικό μόριο όταν είναι μικρό έτσι κάπως κατσιασμένο ξέρετε τώρα! Όλα αυτά ξεκινάνε από τη παρεξηγημένη άποψη που έχει η ανθρωπότητα για αυτό το μικρό πράσινο αγαθό στο οποίο ο Πανάγος είδε πολλά περισσότερα απ'όλους! Η διατριβή όμως δεν είναι αρκετή για την αποκατάσταση του ονόματος της μπάμιας στο ευρύ κοινό. Χρειάζεται και το κάτι παραπάνω. Όπως λοιπόν οι μαστιχοπαραγωγοί εκμεταλλεύονται τη μαστίχα και φτιάχνουν από σαμπουάν μέχρι προφυλαχτικά έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μπάμια για να τη κάνουμε ευρέως γνωστή και αποδεκτή. Και μια κι ο Πανάγος είναι οινολόγος σκεφτήκαμε λοιπόν τη δημιουργία ενός αφρώδους οίνου αρωματισμένου με απόσταγμα μπάμιας. Και το όνομα αυτού ΣΑΜΠΑΜΙΑ !
Σύντομα θα το έχουμε έτοιμο και θα περιμένουμε να το δοκιμάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας. Είμαστε σίγουροι ότι η κίνηση αυτή θα αποκαταστήσει επιτέλους την αδικημένη μπάμια!

6 σχόλια:

panagos είπε...

1ον. 'στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλευουμε'. Τα έχει πει η Λίνα. Θα έπρεπε να το ξέρεις καλά αυτό γουρούνάκι.
2ον. μπορώ να χρησιμοποιήσω την ανάρτηση στο βιογραφικό μου?
3ον. Μην μπερδεύεις τον κόσμο. Είπαμε ότι θα φτιάξω απόσταγμα αρωματισμένο με μπάμια. Μόνο για χατίρι σου και για αν γιορτάσουμε τα πρώτα γεννέθλια σου μαύρο γουρουνάκι.
φιλούθια

la maestra είπε...

θέλω να δοκιμάσω και έγω Σαμπάμια

blackpig είπε...

o agwnas gia ti mpamia twra dikaionetai

agm είπε...

SAMPAMIA ZEIS ESY MAS ODIGEIS...

agm είπε...

Κοιτώντας τις γλάστρες με τις μπάμιες στο φημισμένο κτήμα ΑΡΑΠΙΤΣΑ στην Ηλιούπολη μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κάτι μεγαλειώδες συμβαίνει εκεί..
Προσκυνώ...

Ρε παιδιά ενημερώσετε και το ευρύ καταναλωτικό κοινό για τα σημεία πώλησης που διατίθεται η ΣΑΜΠΑΜΙΑ.
Συνδυάζεται και με sprite για όσους ξέρουν...

panagos είπε...

ακομα και με sprite είναι σούπερ, αλλά καλύτερα σκέτο.
θα βγει σε μερικές μέρες σε περιορισμένη ποσότητα.
αρα, οποιος πρόλαβε την σαμπαμια ειδε!