Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Philm - Fire From The Evening Sun


Πολλά τα ακούσματα τον τελευταίο καιρό και πραγματικά το σκεφτόμουν από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Τελικά αποφάσισα ότι το πιο σωστό και δίκαιο (και για όλο τον κόσμο λογικό) είναι να ξεκινήσω με αυτό που μου άρεσε περισσότερο. Όσο για τα υπόλοιπα , προσεύχομαι στον Όσιο Μαυρογουρούνιο να μου δώσει όρεξη και έμπνευση για να γράψω!
Για όσους δεν γνωρίζουν τους Philm να τους πω ότι είναι το παρεάκι που νταραβερίζεται τα τελευταία χρόνια ο Lombardo (ex Slayer). Το Fire From The Evening Sun είναι η δεύτερη κυκλοφορία τους μετά το Harmonic. Ηχητικά σίγουρα υπάρχει μια συνέχεια στο δεύτερο άλμπουμ μόνο που τώρα μπαίνουν σε πιο stoner και sludge μονοπάτια. Οι περίεργοι ψυχεδελικοί, jazz πειραματισμοί έχουν περιοριστεί κατά πολύ αλλά τα τραγούδια τους παραμένουν πολυδιάστατα. Αναφέρω ως παράδειγμα το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ το οποίο έχει τόσες αλλαγές που νομίζεις ότι διαρκεί δέκα λεπτά αντί για τεσσεράμισι που είναι η πραγματική του διάρκεια, αλλά και το Corner Girl το οποίο είναι ένα ήρεμο τραγουδάκι με πιάνο μακρυά από ότι έχεις ακούσει μέχρι εκείνη τη στιγμή που κάποια στιγμή γυρίζει σε latin ρυθμούς!
Η επιλογή τους να μην ηχογραφήσουν δεύτερη κιθάρα προσωπικά μου άρεσε. Πρώτον δεν θάβεται το εκπληκτικό rythm session (καθότι στα ντραμς και στο μπάσο δεν είναι τίποτα τυχαίοι) δεύτερον έχεις την πλήρη αίσθηση του τι θα ακούσεις στη συναυλία τους και τέλος αυξάνει την 70s αισθητική που αναπόφευκτα υπάρχει λόγω των stoner στοιχείων.
Στα αρνητικά σίγουρα είναι η όχι τόσο καλή παραγωγή και η φωνή του Nestler (αν και βελτιωμένη σε σχέση με το Harmonic).
Για να μην πλατειάζω το άλμπουμ είναι πολύ καλό και αν τους βγάλει ο δρόμος τους ξανά από τα μέρη μας δεν θα έλεγα όχι! (Αν θες να μάθεις για την πρώτη φορά που ήρθαν διάβασε εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: