Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τρια Χρόνια BLACKPIG

29 Νοεμβρίου σήμερα κι όσοι κοιτάξουν το ημεολόγιο από την μπροστινή μεριά που γράφει τις εορτές κι όχι από τη πίσω που γράφει τις μαντινάδες θα διαπιστώσουν οτι σήμερα είναι η γιορτή του οσίου Μαυρογουρουνίου του νεομαρτυρος. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές η λατρεία του Μαυρογουρουνίου έχει στοιχεία από αρχαίες παγανιστικές τελετές κατά τις οποίες οι ιέρειες του Μαυρογούρουνου φορώντας μάσκες γουρουνιού έβγαιναν στους δρόμους και πείραζαν χλεύαζαν και εκνεύριζαν τους περαστικούς.Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονταν με λασπομαχιες που έκαναν οι ιέρειες κατα τη δύση του ηλίου μπροστά από το ναό του Μαυρογούρουνου! Αργότερα η λατρεία ενσωματώθηκε στη χριστιανική όπου και πήρε τη σημερινή της μορφή προβλέποντας και τη νηστεία του χοιρινού για 25 μέρες. Η ιδιότητα του νεομαρτυρος εμφανίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια που η λατρεία του Μαυρογούρουνου δραστηριοποιήθηκε και μέσω διαδικτύου μαρτυρώντας τα κοινωνικά οικονομικά και καθημερινά προβλήματα της χώρας, μουσικές, ταινίες, κομιξ κι ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα των ιερέων της λατρείας. Όντας ο αρχιερέας της λατρείας του Μαυρογουρουνίου θα ευχηθώ χρόνια πολλά!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

The Answer - Rivival

Ότι και να γράψεις για τους Led Zeppellin είναι λίγο και προφανώς δεν περιμένετε να το διαβάσετε εδώ!Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται κάποιος να διαβάσει πόσο έχουν επηρεάσει τη μουσική οι Zepps αρκεί να ακούσει μερικά από τα σύγχρονα συγκροτήματα.Οι The Answer είναι ένα από αυτά και μάλιστα έχει και τις ευλογίες του Jimmy Page.Hard rock ήχος που πατάει και με τα δύο πόδια στον ήχο των Zepps έναν τραγουδιστή που χαρακτηρίστηκε κόπια του Robert Plant και με τις καλύτερες συστάσεις του Jimmy Page η Ιρλανδική μπάντα έφτασε αισίως στο τρίτο album κερδίζοντας την αναγνώριση και πολύτιμη εμπειρία από την περιοδια τους με τους AC/DC.Η μπάντα πλέον έχει ενσωματώσει τις επιρροές της με αποτέλεσμα να έχει έναν χαρακτηριστικό δικό της ήχο.Το Rivival είναι ένα καλό album το οποίο όμως δεν με τρέλανε.Όχι ότι είχα τρελαθεί και με τα προηγούμενα!Αλλά οι The Answer έχουν την ικανότητα να γράφουν μερικά πολύ καλά τραγούδια και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τους δίνεις λίγη προσοχή.
Published with Blogger-droid v2.0.1

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Puscifer : Conditions Of My Parole


Είχα ακούσει εδώ και λίγο καιρό ότι θα κυκλοφορούσαν καινούριο album οι puscifer (ή ο puscifer αν προτιμάτε) αλλά ειλικρινά δεν ανυπομονούσα να το ακούσω! Παρότι είμαι οπαδός του κυρίου Keanan δεν είχα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με τη μέχρι τωρα δουλειά του ως puscifer.Ανήσυχο πνεύμα δεν κάθετε ποτέ στα αβγά του.Φαντάζομαι τι ξύλο θα είχε φάει μικρός από τη μάνα του για να κάτσει ήσυχα!Πάσχων από το σύνδρομο της μέλισσας πετάει από το λουλούδι των Tool στο λουλούδι των A perfect circle κι από κει στο λουλούδι των Puscifer.Το στυλ του γνωστό οι καταβολές του εμφανείς αλλά ο ήχος είναι πιο ηλεκτρονικός.Με τραγούδια όπως το Green Valley το Conditions of my parole το telling ghosts και το Tiny Monsters το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από καλό!Στη δύση του 2011 που αποδείχθηκε φτωχό μουσικά (όχι ποσοτικά αλλά ποιοτικά ) οι puscifer μας αφήνουν μια γλυκιά γεύση!




Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Drive

Καιρό τώρα ήθελα να δω μια ταινία βρώμικη από αυτές

που με κράζει ο Πανάγος και κάθε φορά σκωτονόμαστε(κάλους θα βγάλει η γλώσσα μου να λέω ότι ταινία χωρίς γκανγκστερς διευθαρμενους μπάτσους πουτανες και ναρκωτικά δεν αξίζει)!δυστηχως λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να φτιάξουν μια ταινία τόσο βρώμικη για να γουστάρω!άκουσα λοιπόν ότι το drive έχει αρκετή βρωμιά.αραξα αγκαλιά με τα pop corn και τη coca cola να τη δω κι ενώ περίμενα να δω κάτι που θα απαλύνει τα πονακια από την απραξία του Tarantino μου βγήκε κάτι σε Lynch!Δε λέω συμπαθέστατος!Lost highway,mallholand drive αν και το drive θυμίζει περισσότερο το Blue velvete.Φλασιαααα!φοβερή σκηνή με τη ξανθιά που βάζει τα κλάματα!δεν πρέπει να υπάρχει γυναίκα ηθοποιός που να κλαίει χειρότερα απ' αυτήν σε άλλη ταινία!Τη σκηνή ίσως να ήταν καλύτερα να τη θυμηθώ σε κάποια άλλη φάση να τη διασκεδάσουμε ή μήπως καλύτερα να την βλέπαμε σε κάποιο μίνι αφιέρωμα που θα κάνει ο kioupid κατά κόσμο Δημήτρης στον Lynch λέω τώρα εγώ!τέλος της φλασιας.

Μηνύματα στη ταινία μη ψάξετε ούτε κρυφά ούτε φανερά ούτε καν στην ανιδιοτελή πράξη του πρωταγωνιστή να βοηθήσει τον σύζυγο της γυναίκας που αγαπάει να ξεχρεώσει.

Όλη η βρωμιά της ταινίας περιορίζεται σε μερικές σκηνές δράσης,όχι κατεγιστικης, που κυρίως επικεντρονωνται στη προσωπικότητα του πρωταγωνιστή και σε λίγες σκηνές "πραγματικά" ωμής βίας!

Το σενάριο δε κυνηγάει βραβείο πρωτοτυπίας αλλά είναι καλό και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.Γενικότερα η ταινία κυλάει αργά ενώ και οι πρωταγωνιστές με δυσκολία ψελιζουν μερικές φράσεις σε αντίθεση με τους υπερφλυαρους μαφιόζους.

Ο ήχος παίζει συμαντικο ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας και το soundtrack δίνει μια 80's αισθητική.

Εν κατακλείδι το drive είναι μια ταινία χαρακτήρων και υψωνω τον αντίχειρα!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό


Πο ρε γαμώτο, επιτέλους έχουμε σταθερή κυβέρνηση και τι κυβέρνηση...εθνικής ενότητας και σωτηρίας και ευρείας συναίνεσης. Απίστευτο!!Νιώθω πολύ υπερήφανος που οι πολιτικοί μας αρχηγοί μπόρεσαν έστω και την ύστατη στιγμή (?) να καταλάβουν σε ποιο πόδι φοράνε ποια παντόφλα και να συνεννοηθούν!! Τώρα πια όλα θα πάρουν το δρόμο τους για την κακόμοιρη Ελλαδίτσα, θα μείνουμε στο ευρό, θα κουρευτεί το χρέος μας κατά το ήμισυ και θα εκταμιευθεί η πολυπόθητη ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ.
Νομίζω ότι κάτι ξέχασα, ε??κάτι μου λείπει, μία λέξη...αχ ναι εδώ την έχω!! ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2, πως πήγε να μου ξεφύγει!Κακές γλώσσες (ντροπή τους) λένε ότι στην πρώτη-πρώτη σελίδα της Δανειακής σύμβασης αναφέρεται ρητά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2, ότι δηλαδή για να ισχύσουν όλα τα προαναφερθέντα (όλα τα ωραία) θα πρέπει να παρθούν νέα γενναία μέτρα, ήτοι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κλπ. (δηλαδή θα μας γίνει το σκατό παξιμάδι ακόμη περισσότερο). Είναι κάτι που τις τελευταίες μέρες με το μπάχαλο που δημιούργησε ο Γιωργάκης έχουμε ξεχάσει! Όλοι μα όλοι έχουν επικεντρωθεί στο κοινό στόχο, την σωτηρία της Ελλάδας και παρουσιάζουν ως αναγκαία και επιβεβλημένη την υπογραφή της σύμβασης χωρίς καμία επιπλέον διαπραγμάτευση, καθώς οι Μαρκοζί δεν τα σηκώνουν πλέον αυτά. Σου λέει εμείς σας δίνουμε το γάιδαρο μας και σεις τον κοιτάτε στα δόντια, θα δείτε τι θα πάθετε.
Σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό μπας και όλο αυτό το στόρι έχει μια δόση συνωμοσίας. Μήπως λέω μήπως ο Γιωργάκης δεν ήταν τόσο κολλημένος τελικά με την καρέκλα?? μήπως λέω μήπως ήταν ένας τρόπος να σοκάρει τον ελληνικό λαό και να εκτονώσει την αγανάκτησή του, θέτοντας του κάτι τόσο εκβιαστικό (ναι και ευρώ όχι και δραχμή)??
Για σκεφτείτε πως ήταν τα πράγματα πριν μια βδομάδα. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για νέα μέτρα, με τους πολίτες να βρίσκονται στο κόκκινο (βλ. γεγονότα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου) και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε αποσύνθεση. Τώρα, με την ανήξερη Ευρώπη να πιέζει εκβιαστικά, όλα έγιναν απαραίτητα και αναγκαία. Η πολιτειακή κοινότητα και οι δημοσιογράφοι δε βλέπουν άλλη λύση και τρομαγμένος ο ελληνικός λαός ακολουθεί.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΠΙΤΙ!

Επιτέλους επιστροφή στο σπίτι!Με φάγανε τα ταξίδια και η live experience των ελληνικών εθνικών οδών. Γιατί το ταξίδι στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη περιπέτεια ειδικά όταν οδηγάς σε δρόμους όπως η Αθηνών - Πατρών. Λίγα χιλιόμετρα να κάνεις και σύντομα καταλαβαίνεις τι θα περάσεις μόνο από τις ταμπέλες  ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΛΜ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΛΜ! ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ! Πραγματικά ένας δρόμος που σου προσφέρει απλόχερα δράση χιούμορ φόβο αγωνία κι όλα τα συναισθήματα που μόνο ο κινηματογράφος μπορεί να σου προσφέρει! Και όλα αυτά στη τιμή των 3,50 ευρώ τη στιγμή που το εισιτήριο στο κινηματογράφο έχει φτάσει τα 7,50 ευρώ ή 10 ευρώ για τις 3d ταινίες. Συγκρίνεται?
Σε πρόσφατο ταξίδι που έκανα στη Θεσσαλονίκη και τους εκεί μαγευτικούς δρόμους τράβηξα μερικά βιντεακια στη διαδρομή τα οποία τα έκανα clipακι.Παρτετο!