Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

κόκκινο σε μαύρο


Επιτέλους!!!

Εύρηκα!!!

Καιρό είχα να το φωνάξω δοκιμάζοντας ένα κρασί. Και να πεις ότι έψαχνα για κάτι δύσκολο…

Ένα κόκκινο κρασάκι να πίνετε φρέσκο. Ένα Αγιωργίτικο που να μην έχει περάσει βαρέλι ή που να μην έχει έντονο ξύλο. Ένα κρασί για το καθημερινό τραπέζι ρε αδελφέ!

Το Κόκκινο σε Μαύρο από το Κτήμα Μητραβέλα είναι μια εξαιρετική επιλογή που καλύπτει όλα κριτήρια και με το παραπάνω (αλλά πολύ παραπάνω). Θα το βρείτε και σε λογική τιμή, περίπου 5.50 – 6.00 ευρώ, και στην κάβα της γειτονίας και στο Super Market.

Πρόκειται για έναν οίνο Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας - ή ΟΠΑΠΝεμέα (100% Αγιωργίτικο).

Το χρώμα του είναι κόκκινο-ρουμπινί.

Στην μύτη αρχικά κυριαρχεί η φράουλα που όμως δεν κρύβει το κεράσι (περισσότερο μαρμελάδα παρά φρέσκο) αλλά και κάποιες νύξεις πιπεριού, που μαρτυρούν μια έξυπνη χρήση ξύλου.

Στο στόμα είναι γενικά μεσαίου όγκου, αλλά στρογγυλό και με μαλάκες τανίνες.

Δοκιμάστε το ελαφρώς δροσερό (13-15 οC).

Συνοδεύει άνετα τα περισσότερα καθημερινά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής αλλά και μεσογειακής κουζίνας. Μην φοβηθείτε να το συνδυάσετε ακόμα και με ψάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: