Κυριακή 10 Απριλίου 2011

γουρουνοποίηση


Τέσσερις μέρες χωρίς δημοσιοργάφους και έχουν συμβεί τα πάντα όλα...

Η Πορτογαλία ζητά να μπει στον ευρωπαικό μηχανισμό ΔΝΤ/ΕΕ (καλώς τους, σκύψτε να σας τον φορέσουν). Το Ισραήλ εξαπολύει νέα μεγάλη επιχείρηση στην Γάζα σκοτώνοντας 11 Παλεστίνιους. Τα φιλικά πηρά του ΝΑΤΟ σκοτώνουν 4 πολίτες στην Λήβια, σταματούν για 1 λεπτό, το ΝΑΤΟ ζητά συγνώμη και μετά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σε 12 μήνες με τριετή αναστολή, γεγονός που οδηγεί στην στην έκπτωση από το αξίωμά του Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης (που προφανώς θα έχει ήδη αρχίσει να μεταφράζει τους λόγους του Μπερλούσκα). Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των media στην Ελλάδα (Τηλέτυπος, ΔΟΛ, Πήγασος, Τεχνικές Εκδόσεις και Τεγόπουλος) παρουσιάζουν μεγάλες ζημίες και οι μετοχές τους τήθονται σε καθεστώς επιτήρησης σύμφωνα με απόφαση του Χρηματιστηρίου. Το αυτοκίνητο της Google έρχετε στην Αθήνα.
Με λίγα λόγια καταρίπτεται ο μύθος ότι το ίντερνετ δεν μπορεί από μόνο του να λειτουργήσει ώς μέσο μαζικης ενημέρωσης. Όλες οι ειδήσεις εφτασάν στους πολίτες, απογυμνωμένες από τα δελτιά τύπου των μεγάλων εταιριών (δελτία των 8), αλλά και σαφώς διαχωρισμένες από καθέ σχολιασμό (σοβαρό ή μη). Έγιναν talk of the town ή χαθηκάν στην αφάνεια.
Το διαδύκτυο έδειξε και πάλι τα δόντια του και το μόνο που φαίνεται να μπορεί να το σταματήσει είναι να εμποδιστεί η προσβασή σε αυτό και να γελοιοποιηθεί. Ότι δηλαδή προσπάθησαν να κάνουν Εκκλησία και γαιοκτήμονες με την τυπογραγία πριν μερικούς αιώνες. Μετα γνωστά αποτελέσματα. Δεν είναι γελοίο όμως από μόνο τους όσοι οφελήθηκαν από την επανάσταση της τυπογραφίας (εκδότες) πριν από μερικούς αιώνες, σήμερα να προσπαθούν να παίξουν τον αντίθετο ρόλο.
Η ποιήση του γουρουνιού ή γουρουνοποίηση, όπως έλεγε και η Μαλβίνα.

1 σχόλιο:

blackpig είπε...

Είσαι αιχμηρός για άλλη μια φορά!Θα ήθελα πάντως να προσεχείς τις εκφράσεις που χρησιμοποιησεις και έχουν σχέση με γουρούνι!