Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Oι κερδοσκόποι έλληνες και ξένοι χορεύουν ενωμένοι... εμείς;

μου ήρθε ένα circular και είπα να το μοιραστώ αυτούσιο όπως το πήρα......
είναι ενδιαφέρον το πως τα πράγματα εξελίσσονται χωρίς εμείς να παίρνουμε χαμπάρι τίποτα με τόση πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ ....

διαβάστε παρακάτω:



Ενημέρωση για την οικονομική κρίση #1

(Για να μην ασχολούμαστε με παπάρια μάντολες)

Τί είναι το σορτάρισμα;

Σορτάρισμα σε πολύ γενικές γραμμές, είναι το να κάνουμε την πρόβλεψη ότι το χ,ψ χρηματιστηριακό προιόν θα έχει καθοδική πορεία και στην ουσία να στοιχηματίζουμε (πιο ευγενικά: επενδύουμε) στην κάθοδο του προκαλώντας τη.

Πρώτη πράξη μας λοιπόν είναι η πώληση πχ της μετοχής η του ομολόγου (πχ του ελληνικού δημοσίου).


Να θυμάστε ότι η σκέψη μας βασίζεται στην πρόβλεψη ενός αρνητικού κλίματος και προβαίνουμε στην πράξη αυτή, γιατί αναμένουμε ότι στο κοντινό μέλλον η μετοχή ή ο δείκτης που εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας θα έχει καθοδική πορεία).

Έχοντας στο νου μας τη μέθοδο της αντίθεσης, μπορούμε να αγοράσουμε ένα παράγωγο (στην ουσία μία ασφάλεια που μας εξασφαλίζει από την πτώση του προιόντος πάνω στην οποία πτώση ...ήδη στοιχηματίσαμε πουλώντας!). Έτσι εξασφαλίσαμε τα λεφτά μας στην περίπτωση που η μετοχή -παρά τις προβλέψεις μας- πάρει την ανοδική πορεία.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον πρώτα πουλήσαμε τη μετοχή, σε περίπτωση ανοδικής πορείας της μετοχής θα είμαστε ζημιωμένοι (θυμηθείτε: την πουλήσαμε φθηνότερα).
Στη περίπτωση που η μετοχή μας έχει όντως αρνητική πορεία, είμαστε στην πρόβλεψή μας σωστοί και απολαμβάνουμε τα κέρδη, χάνοντας μόνο το ασφάλιστρο που πληρώσαμε για το παράγωγό μας και μόνο αυτό.
Όταν ομως ποντάρουμε μαζικά και μεγάλα ποσά στα ...ασφάλιστρα πτώσης, είναι επόμενο η πτώση αυτή να προκληθεί τεχνητά και τα παράγωγα που ήδη κατέχουμε να εκτοξεύονται για μεγάλη μας χαρά, ενώ αυτός που εξέδωσε τους τίτλους (πχ ελληνικό δημόσιο και ομόλογά του) να θεωρείται αναξιόπιστος και υποψήφιος για φούντο! Εμείς βέβαια που ξέρουμε τι παίχτηκε, συνεχίζουμε τις αγορές μας φτηνότερα...

Εδώ μας τα λένε οι ίδιοι οι χρηματιστές:
http://www.derivatives.gr/deriv_quick01.htm
Kαλά ρε, κι εμάς εδώ στην εξωτική φιλαδέλφεια τί μας νοιάζουν αυτά;
Παρακάτω μπορούμε να δούμε μοναχά δύο από τα εσωτερικά επακόλουθα της σημερινής κατάστασης που προέκυψε για όλους εμάς, από την εξωτερική κερδοσκοπία, αλλά και το χορό των ελλήνων κερδοσκόπων:
http://www.realnews.gr/uploads/cover/realmoney.pdf

(το επισυνάπτω και στο μειλ γιατί είναι συλλεκτικό!)

Προσέξτε! Στην πρώτη σελίδα της σκατοφυλλάδας του Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ λέει ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα. Νταξ, καθόλου πρωτότυπο, και με τέτοιο πλύσιμο εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, πλέον περνά στο ντούκου...

Όμως στην αμέσως επόμενη σελίδα υπό τον τίτλο "ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ...ΜΕΣΩ ΟΜΟΛΟΓΩΝ", προτείνεται στεγνά από "κυβερνητικούς κύκλους", η άφεση αμαρτιών για όσους φέρουν παράνομες καταθέσεις από ελβετίες, λιχτενστάιν, κύπρους κλπκλπ, αρκεί να δανείσουν την ελλαδάρα μας που στενάζει από τους διεθνείς κερδοσκόπους!

Αν κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε, θα δείτε ότι μετά τη λήξη του τριετούς ομολόγου, οι ...εξομολογηθέντες που αφέθηκαν οι αμαρτίες τους, θα έχουν δικαίωμα να εμφανίσουν διπλάσια ποσά από όσα θα δανείσουν στην ελλάδαρα, χωρίς κανείς να ρωτήσει που τα βρήκαν. Δάνεισες την ελλαδάρα ένα μύριο παράνομα ευρώ; Φέρε δύο μύρια και κάνε παιχνίδι!

Άρα, λεφτά από φοροδιαφυγή (στην καλύτερη) ή από μίζες, όπλα, πουτάνες, ναρκωτικά βρίσκουν την ευκαιρία να ξεπλυθούν με τη βούλα του ελληνικού δημοσίου, "λόγω της έκτακτης ανάγκης, λόγω της κρίσης"

άρα, επιβεβαιώνεται το "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται", η αλλιώς:
αυτοί δε βγαίνουν ποτέ χαμένοι.

εμείς;

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Κάποιος μας δουλεύει ψιλό γαζί ή Sonisphere Festival για βλάκες

Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο Sonisphere Festival. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 7 πόλεις, μέσα σε αυτές και η Αθήνα. Για να δούμε τι ισχύει.
Για την Ελλάδα λοιπόν η ημερομηνία είναι 24 Ιουνίου, το line up περιλαμβάνει 7 ονόματα (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Stone Sour, Bullet For My Valentine, Mastodon) και οι τιμές είναι 85 ευρώ τα πρώτα, τα επόμενα και στο ταμείο 95 ευρώ, ενώ τα VIP 150 ευρώ.
Για την Πολώνια η ημερομηνία είναι 16 Ιουνίου, το line up περιλαμβάνει 6 ονόματα (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Mastodon, Behemoth) και οι τιμές είναι 50 ευρώ και τα VIP 80 ευρώ.
Για την Ελβετία η ημερομηνία είναι 18 Ιουνίου, το line up περιλαμβάνει 16 ονόματα (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Mastodon, Heaven & Hell, Rise Against, Stone Sour, Volbeat, DevilDriver, Amon Amarth, As I Lay Dying, Arteyu, Bullet for my Valentine, Overkill, The Sorrow) και οι τιμές είναι 81 ευρώ.
Για την Τσεχία η ημερομηνία είναι 19 Ιουνίου, το line up περιλαμβάνει 13 ονόματα (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Mastodon, Heaven & Hell, Rise Against, Stone Sour, Volbeat, DevilDriver, Pendulum Dj’s, Adam Freeland, John B) και οι τιμές είναι 68 ευρώ τα πρώτα, τα επόμενα και στο ταμείο 75 ευρώ, ενώ τα VIP 95 ευρώ.
Για την Αγγλία το φεστιβάλ είναι 3ήμερο (30 Ιούλιου-1 Αυγούστου), το line up περιλαμβάνει 13 ονόματα (Iron Maiden, Alice Cooper, Ramnstein, Slayer, Anthrax, Papa Roach, Placebo, Fear Factory, Bring me the Horizon, Rollins, Motley Crue) και οι τιμές είναι 150 ευρώ για το 3ήμερο.
Για την Σουηδία η ημερομηνία είναι 7 Αυγούστου, το line up περιλαμβάνει 7 ονόματα (Iron Maiden, Mötley Crue, Heaven & Hell, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, Anthrax) και οι τιμές είναι 90 ευρώ.
Για την Φιλανδία το φεστιβάλ είναι 2ήμερο (7-8 Αυγούστου), το line up περιλαμβάνει 14 ονόματα (Iron Maiden, HIM, Heaven & Hell, Mötley Crue, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, The Cult, Stamlna, Volbeat, Behemoth, Aria, Anthrax, The 69 Eyes) και οι τιμές είναι 125 ευρώ το 2ήμερο και 69 για την μια μέρα.

Μήπως μας δουλεύουν λιγάκι; Λέω μήπως; Μόλις βγουν οι ημερομηνίες για Βουλγαρία, Ισπανία και Τουρκία θα επανέλθω...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Συρτάκι Dance

Λοιπόν θέλω να κλείσετε όλοι τα μάτια σας και να μου πείτε τι εικόνες σας έρχονται στο μυαλό όταν σας λέω τη λέξη συρτάκι. Μμμμμ.... o Ζορμπάς ο Antony Queen να φωνάζει όπα! Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη κόρη μου τη σοσιαλίστρια, οι τουρίστες στη Πλάκα και τα cd  που πουλάνε τα τουριστικά καταστήματα... ε? Μέσα έπεσα? Πολύ ωραία! Ανοιχτε τα....




Για όσους δεν γνωρίζουν το απόσπασμα είναι από τη ταινία του Guy Ritchie Lock stock and two smoking barrels (δυο καπνισμένες κάννες)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Rotting Christ - Aealo

Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει! Αν και πότε δεν υπήρξα fan του ακραίου metal και των Rotting Christ όταν διάβασα ότι κυκλοφορήσαν καινούριο δίσκο μπήκα στο τριπακι να τον ακούσω. Εντάξει το A dead poem μου άρεσε δε λέω αλλά γενικότερα δεν είχα και πολλά πολλά ούτε με τους τύπους ούτε και με το Black metal. Στο ΕΑΛΩ δεν υπάρχει η ατμόσφαιρα του Α dead poem και η μελωδικότητα έχει περιοριστεί. Σίγουρα είναι πιο ακραίο αλλά και και πιο progressive. Τα αποσπάσματα από πολυφωνικά τραγούδια χρησιμοποιούνται αρκετά και αποτελούν βασικό συστατικό του ήχου. Καλή στιγμή και αρκετά διαφορετική είναι η διασκευή του κομματιού Orders from the dead  της Diamanda Gallas.Εν τέλει είναι καλό αλμπουμακι αλλά μόνο για όσους μπορούν να ακούσουν και λίγο πιο ακραία πράγματα!


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το αληθινό πρόσωπο

Και ενώ μέχρι και το μαύρο γουρούνι νομίζει ότι τα βάσανα του Έλληνα τελειώνουν τόσο εύκολα, τα κακά μαντάτα συνεχίζουν. Αφού όπως είδαμε ο Γιωργάκης φανέρωσε στον Έλληνα ότι τον ‘πούτσο’ αυτός θα του τον βάλει, την έκανε από Ελλάδα και άρχισε τα ταξίδια. Που τα βάζει τόσα ταξίδια αυτός ο Γιωργάκης; Να μου θυμηθείτε ότι ο Γιωργάκης θα είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!
Άρχισαν λοιπόν οι συνταξιούχοι και οι αγρότες να τον ψάχνουν στους πέντε δρόμους. Και να που τον βρίσκουν. Ντυμένο στα μπλε! Αφού πλέον ο Γιωργάκης άρχισε να δείχνει το αληθινό πρόσωπο του. Πάνε τα κόκκινα... Τώρα μπλε για να δηλώνει ότι είναι «ένα και το αυτό» με τον Αντωνάκη (πάει ο Κωστάκης) και τον Καρατζαφύρερ.
Κάνει αρχικά ότι δεν τον αναγνωρίζει τον Έλληνα. Τον πιάνει ο Έλληνας συνταξιούχος-αγρότης, του ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου του και του λέει:
-Κοιτά βρε τι αυτοκίνητο έχω που μου έκοψες την απόσυρση και έμεινα με το παλιοσαράβαλο. Πως θα πληρώσω το σήμα μωρή που είναι πιο ακριβό από το αυτοκίνητο;
Τίποτα ο Τζόρτζ.
Συνεχίζει ο Έλληνας:
-Μπες μέσα στο σαραβαλάκι μου (0:22) να σε πάω να δεις τα προβλήματα μου, που μου τρέχεις στις Ευρώπες, στις Ασίες, στις Αμερικές και στις Αφρίκες. Πως θα τα βγάλω πέρα;
-Να πέσεις στο νερό και πνιγείς, του λέει ο Τζόρτζ και του δείχνει μια πισίνα (1:35). Να είχες μυαλό να μην με ψήφιζές (2:48), του λέει.
Έχει και συνέχεια εεε!

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Έλληνες βαστάτε τοίχο!





Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα και κάτι για να συνέλθω από το σοκ του χωρισμού της Μενεγακη με το Λατσιο. Και άντε εγώ μπορεί να συνήλθα αλλά οι υπόλοιποι 'Eλληνες ? Πιθανότατα ακόμα δεν έχουν σταθεί στα πόδια τους από τη τρομακτική είδηση που έσκασε σα κεραυνός εν αιθρία και συγκλόνισε το πανελλήνιο! Βρήκε την ευκαιρία κι ο Γιωργάκης και πέρασε τα νέα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας (μη ξεράσω). Πάγια πολιτική τακτική όλων των κυβερνήσεων να ανακοινώνουν αντιλαϊκά νομοσχέδια σε περιόδους που ο ελληνικός λαός έχει στραμμένη τη προσοχή του σε άλλα πράγματα. Έτυχε και το σουαρέ των Ευρωπαίων εταίρων πιέστηκε κι ο Γιωργάκης και πήρε τη ρητή εντολή απ’ όλες τις Ευρωπαίες εταίρες do it the greek way! Όπερ και εγένετο! Πόσοι πήρανε χαμπάρι? Μάλλον οι ελάχιστοι αναίσθητοι που δεν τους άγγιξε το γεγονός του μεγάλου χωρισμού. Κι εκεί που τον κοροϊδεύαμε το Γιωργάκη γιατί δε μας γέμιζε το μάτι μας βγήκε κι αυτός κωλομπαράς και μας γέμισε το κώλο! Για όσους δεν κατάλαβαν τίποτα τα καλά έρχονται κι όσοι επένδυσαν εγκαίρως σε μετοχές εταιριών παρασκευής βαζελίνης κέρδισαν καθώς οι πωλήσεις της θα φτάσουν σε αστρονομικό ποσό! Όσο για τους υπόλοιπους το καλύτερο που έχουν να κάνουν τώρα που βρίσκονται πεσμένοι στα τέσσερα είναι να πιάσουν τοίχο  γιατί ο νέος Γκουσγκούνης θα σπρώξει γερά! 

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Μερικές ερωτήσεις στον πρωθυπουργό

- Αφού στο υπουργείο οικονομικών μαγειρεύουν τα πάντα γιατί δεν βάζετε υπουργό το Μαμαλάκη?
- Γιατί όχι και υφυπουργό τον Παρλιάρο μήπως τους γλυκάνουμε και λίγο?
- Γιατί μπερδεύετε τη βούρτσα με τη Λούτσα και την Άντζελα Δημητρίου με την Άντζελα   
  Γκερέκου?
- Πότε θα τιμωρηθεί ο βλάκας που αποκάλυψε στον Αλμουνια τι συνειρμούς κάνουμε με το όνομα   
  του στην Ελλάδα και στράβωσε μαζί μας?
- Πότε επιτέλους θα μπουν σε πρόγραμμα απεξαρτήσεις όλες οι "ανεξάρτητες αρχές"?
- Πότε θα καταλάβετε οτι για τη κατάντια της χώρας φταίνε τα νεφελίμ τα ελοχίμ και τα   
  μυστικά πρωτόκολλα της σιων? Τι, δεν ξέρετε τι είναι αυτά? 2310531010!
- Πότε ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα πάρει τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ? Τζάμπα έραψε το κουστούμι   
  του ναυάρχου?
- α) Γιατί δεν κάνετε υπουργό αγροτικής ανάπτυξης τη  Πετρούλα (άλλωστε η επίσκεψη της στα   
  μπλόκα των αγροτών ήταν άκρως πετυχημένη)?
  β) Τι ελπίδες θα είχαν οι αγρότες αν διαπραγματεύονταν με τη Πετρούλα?
- Γιατί δεν βγάζετε στο σφυρί το όνομα  Μακεδονία μπας και ξεχρεώσουμε και τίποτα?(Έτσι κι αλλιώς     θα το ξεπουλήσετε)
- Γιατί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της χώρας δεν τοποθετητε στη θέση του υπουργού εξωτερικών τον                  Ρουβα? Μια χαρά κονε είχε κάνει με τη eurovision άσε που κάνει και κολοτούμπες!
Και για να ολοκληρώσω
- Ήτανε λίγα τα τέσσερα που έριξε ο ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ? Δε νομίζω!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις

Τελείωσε λοιπόν η τελευταία νύχτα γάμου και να ‘μαστε στην επόμενη μέρα.
Την προηγούμενη νύχτα δεν έγινε τίποτα παρόλα αυτά ο Έλληνας αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα στον κήπο της Εδέμ. Ψάχνει να βρει τον Γιωργάκη ο οποίος έχει αρχίσει ήδη τα ταξίδια για την Σοσιαλιστική Διεθνή και άντε βρες τον. Με τα πολλά τον πετυχαίνει και του ζήτα ότι του είχε τάξει πριν τις εκλογές.
Παρατηρήστε ότι ο Γιωργάκης τα έβγαλε τα κόκκινα...
Στο 0:40 ο Έλληνας το λέει καθαρά. «Θέλω να γαμήσω! Θέλω να ρίξω έναν Πουτσόνα!». Προς το τέλος ο Έλληνας συνεχίζει να λέέι «Θέλω αν ρίξω ένα πούτσο» και ο Γιωργάκης να του απαντά «τσινάω».
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Γιωργάκης γίνεται Γιώργος (για να μην Χορχέ ή Χοσέ), εμφανίζει το αληθινό του πρόσωπο και εσύ μένεις με την απορία: «ποιος θα τον φάει τον πουτσόνα τελικά»;