Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΓΝΩΣΕΙΣ που ούτε θα σκεφτόσασταν

δεν είναι όλα διαπιστεύμένα ... αλλα δείτε ουτως η άλλως...
  • Καθημερινά, κατά μέσο όρο, 12 νεογέννητα βρέφη παραδίδονται σε λάθος γονείς..
  • Στην αρχαία Ρώμη, όταν ένας άνδρας κατέθετε στο δικαστήριο, έπρεπε να ορκιστεί στους όρχεις του.
  • Το 50% των θηλυκών πολικών αρκούδων έχουν πέος.
  • Η σοκολάτα μπορεί να σκοτώσει τα σκυλιά, καθώς έχει άμεσες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα. Οι σκαντζόχοιροι επιπλέουν στο νερό.
  • Οι χελώνες μπορούν να αναπνεύσουν από τον πρωκτό τους.
  • Όλοι οι άνθρωποι έχουν 4 ρουθούνια.
  • Πάνω από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν από μαρμότες (αγριοπόντικα).
  • Οι γαρίδες είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό. Ο Χίτλερ δεν ήταν χορτοφάγος
  • Η ψαλίδα (το ζωύφιο) έχει δύο πέη. Στη Σελήνη, μυρίζει σαν μπαρούτι.
  • Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο σκοτώνονται 10 άνθρωποι από τις αυτόματες μηχανές πωλήσεων.
  • Η πρώτη νησίδα ασφαλείας σε δρόμο κατασκευάστηκε με δικά του έξοδα από τον Συνταγματάρχη Pierrepoint, έξω από τη λέσχη του στο Λονδίνο. Σκοτώθηκε, στην προσπάθειά του να περάσει τη νησίδα.
  • Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση.
  • Ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος και ο Αττίλας ο Ούνος πέθαναν και οι δύο την ώρα που έκαναν σεξ. Οι Μογγόλοι ρίχνουν αλάτι στο τσάι τους αντί για ζάχαρη.
  • Η Disneyland στις Η.Π.Α. είναι μεγαλύτερη από τις πέντε μικρότερες χώρες του κόσμου μαζί.
  • Καθημερινά, στην Ιαπωνία, σημειώνονται κατά μέσο όρο 90 αυτοκτονίες.
  • Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666.
  • Η κύρια βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, βουλιάζει κατά μία ίντσα κάθε χρόνο, γιατί όταν χτίστηκε, οι μηχανικοί δεν υπολόγισαν το βάρος όλων των βιβλίων που θα τοποθετούνταν στο κτίριο
  • Ορισμένα λιοντάρια ζευγαρώνουν πάνω από 50 φορές την ημέρα.
  • Στην Αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθίζονταν σε ελαιόλαδο κατά τη γέννησή τους για να παραμείνουν καραφλά για όλη τους τη ζωή.
  • Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία.
  • Κάθε σταγόνα θαλασσινού νερού περιέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα χρυσού
  • Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού.
  • Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να χωρέσει μέσα στα σύνορα του Τέξας.
  • Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

WALTZ WITH BASHIR


Αν και δεν είμαι ειδικός στο κινηματογράφο αν και έχω παραχωρήσει σε άλλους τα προνόμια να γράφουν για κινηματογράφο (ασχέτως του ότι δεν έχουν γράψει ακόμα ) αποφάσισα να γράψω για αυτή τη ταινία όχι γιατί είμαι τόσο εντυπωσιασμένος (που είμαι) απλά επειδή προσφάτως έγραψα για το βιβλίο palestine και πιστεύω ότι όποιος ενδιαφέρθηκε για αυτό θα τον ενδιαφέρει και η ταινία.
Επίκαιρη ταινία και δεν ξέρω πως το κατάφερε ο σκηνοθέτης αλλά το timing ήταν εκπληκτικό! Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Ari Folman (δημιουργός της ταινίας) και τα όσα έζησε στον πόλεμο εναντίον του Λιβάνου. Η ταινία είναι animation και δοσμένη ντοκιμαντεριστικα όσο για το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά.
Καλό είναι να δείτε το επίσημο site το οποίο περιέχει πληροφορίες για τη ταινία για τα πρόσωπα και τα γεγονότα της περιοδου!
http://waltzwithbashir.com


THE BLUE SCREEN OF DEATH STRIKES THE OLYMPICS

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Palestine

Η επικαιρότητα τρέχει και πάλι είναι κακή! Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ξέθαψαν για πολλοστή φορά το τσεκούρι του πολέμου και το πατιρντί ξεκίνησε, κάνοντας τις πολεμικές βιομηχανίες, τους σεΐχηδες με τα πετρέλαια και τους δημοσιογράφους να τρίβουν τα χέρια τους. Ποιος το ξεκίνησε πάλι, δεν μπορώ να πω ! Είναι μια κατάστασή που κρατάει χρόνια τώρα. Κανείς πλέον δεν πρέπει να θυμάται ποιος φταίει ή ποιος το ξεκίνησε. Το μόνο που μπορώ να δω, είναι η ευκολία με την οποία οι Ισραηλινοί καταλήγουν στη λύση των όπλων και στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, διαπράττοντας τις χειρότερες βιαιότητες στον άμαχο πληθυσμό που ως συνήθως την πληρώνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και την ανοχή όλου του υπόλοιπου κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν απομακρύνει τους δημοσιογράφους από τα πεδία των μαχών. Δεν υπάρχει λόγος να μαθαίνονται πιο έξω όλα όσα συμβαίνουν!



Κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος, Μαλτέζος στη καταγωγή, αλλά αναθρεμμένος και σπουδαγμένος στην Αμερική, αποφάσισε να κάνει ένα οδοιπορικό στα κατεχόμενα. Για τον Joe Sacco όπως και για τον περισσότερο κόσμο, η άποψη των Ισραηλινών ήταν γνωστή ,όχι όμως και των Παλαιστίνιων. Για τον Joe, μέχρι το 1991 οι κακοί της υπόθεσης ήταν οι Παλαιστίνιοι, τότε ήταν που αποφάσισε να επισκεφθεί τα κατεχόμενα και να μάθει και την άλλη άποψη. Πέρασε δύο μήνες με Παλαιστίνιους, ταξιδεύοντας και κάνοντας στην ουσία ρεπορτάζ. Αντι όμως να γράψει ένα άρθρο σε κάποια εφημερίδα για αυτά που είδε και άκουσε, εκείνος τα εικονογράφησε όπως ακριβώς τα έζησε και τα δημοσίευσε υπό τη μορφή κόμικς σε 9 τεύχη ,τα οποία και βραβεύτηκαν το '96 με το American Book Award! Τελικά τα τεύχη αυτά έγιναν ένα βιβλίο το Palestine, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε!
Υπάρχει και Ελληνική έκδοση για όσους ενδιαφέρονται.




Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ EBENEZER SCROOGE(ΜΕΡΟΣ 4ο)

Ο Σπαγγοραμενίδης πέφτει με ορμή στον παραμελημένο τάφο και διώχνει με μανία το χώμα από πάνω για να αποκαλυφθεί το όνομα. Μόλις βλέπει το όνομα στέκει για λίγο χωρίς να μιλάει και αμέσως ξεσπάει σε λυγμούς.
Σπαγγοραμενίδης: Δεν είναι δυνατό! Πες μου φάντασμα ... πες μου ότι τα πήρα μαζί μου ... τα λεφτουδάκια μου!
Φάντασμα: Κανείς δεν τα παίρνει μαζί του!
Σπαγγοραμενίδης: Αδικία ακόμα και στο θάνατο!
Φάντασμα: Σταμάτα να κλαψουρίζεις σα γυναικούλα, άκουσες πως μίλαγε ο κόσμος για σένα?
Σπαγγοραμενίδης: Τόσος κόπος και δεν θα τα πάρω μαζί μου! Δεν είναι άδικη μόνο η κοινωνία, αλλά κι ο Θεός! Κ Α Τ Α Ρ Α !
Κι ενώ ο Σπαγγοραμενίδης χτυπιέται φωνάζοντας στο φάντασμα ότι θα αλλάξει, παρατηρεί ότι έχει γυρίσει πίσω στο δωμάτιο του και έχουν εξαφανιστεί τα πάντα! Και ο φόβος του έχει επιβεβαιωθεί, έξω είναι πλέον μέρα! Τρέχει γρήγορα στο παράθυρο και τραβάει μια βαθιά τζούρα από το μολυσμένο αέρα της Αθήνας! Βλέπει ένα πιτσιρικά που περνάει και τον φωνάζει.
-Ε!Πιτσιρίκο, έλα να σου πω.
-Μαμά, βοήθεια θα με φάει! Και τρέχει πανικόβλητος.
Ο Σπαγγοραμενίδης ντύνεται γρήγορα και βγαίνει από το σπίτι. Γραπώνει έναν άλλο πιτσιρικά που πέρναγε. Εκείνος χτυπιέται και προσπαθεί να ξεφύγει φωνάζοντας βοήθεια!
-Πάρε αυτά και πήγαινε στο χασάπη και πες του να στείλει σ' αυτή τη διεύθυνση τη μεγαλύτερη γαλοπούλα που έχει. Και κράτα και τα ρέστα.
Ο πιτσιρικάς δεν έχει συνέλθει από το σοκ και τον κοιτάει σα να βλέπει φάντασμα. Τελικά χαμογελάει και φεύγει τρέχοντας. Ο Σπαγγοραμενίδης τώρα αρχίζει να ανησυχεί "λες να μου τα φάει ο τσόγλανος? Μπα!".Παρακάτω συναντάει τον σύλλογο που κάνει έρανο για τους άπορους. Πόσες φορές τους είχε διώξει με τις κλωτσιές, τι μπινελίκια είχαν ακούσει όλο αυτό το καιρό! Ο Σπαγγοραμενίδης είναι αποφασισμένος να τα ξεχάσει και να κάνει μια γενναιόδωρη δωρεά στο σύλλογο. Μόνο που όσο πλησιάζει, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν φοβηθεί τόσο που αρχίζουν σιγά σιγά να μαζεύουν τους πάγκους τους.
Σπαγγοραμενίδης: Μη φοβάστε, μια δωρεά θέλω να κάνω!
Άνθρωπος συλλόγου: Τι κόλπο είναι πάλι αυτό?
Σπαγγοραμενίδης: Όχι σοβαρά μιλάω μη φοβάστε, άλλαξα!
Άνθρωπος συλλόγου: Τι άλλαξε τα ρούχα του? Μαζεύεται γρήγορα, θα μας τα σπάσει όλα!
Σπαγγοραμενίδης: Μη σας λέω Σοβαρά θα κάνω δωρεά!
Άνθρωπος συλλόγου: Δεν ξέρω που είναι η παγίδα αλλά κάτσε να δούμε, ας το ρισκάρουμε.
Κι ο Σπαγγοραμενίδης έκανε τη δωρεά και οι άνθρωποι τα χάσανε, δεν πιστεύανε τη μεταμόρφωση! Κι όλος ο κόσμος άρχισε να μιλάει για αυτή τη μεταμόρφωση και για τον Σπαγγοραμενίδη. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς ... καλύτερα?

Σημείωμα από τον συγγραφέα
Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις
δεν είναι τυχαία είναι πέρα για πέρα πραγματική.