Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ed Wood

Είναι γνωστό ότι πολλοί καλλιτέχνες έχουν αναγνωρισθεί μετά το θάνατο τους. Είτε γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους είτε γιατί οι συγκυρίες δεν τους βοήθησαν. O Ed Wood όμως έγινε πασίγνωστος απλά γιατί ήταν ο χειρότερος. Τα παράδοξα της σύγχρονης εποχής κατάφεραν να φέρουν στο προσκήνιο τον εκκεντρικό σκηνοθέτη. Η πολύπλοκη και εκκεντρική προσωπικότητα του ED Wood τον έκανε να παντρεύει την επιστημονική φαντασία με το splutter. Σε αυτό βέβαια βοήθησε η τυχαία γνωριμία του με τον ξεπεσμένο και στα τελευταία του μεγάλο κατά τα άλλα ηθοποιό Belα lugosi. Οι ιδέες του ποτέ δεν βρήκαν ανταπόκριση στους κινηματογραφικούς παραγωγούς και το σινάφι που κατάφερε να μαζέψει για τις ταινίες του με δυσκολία προσελκυε χορηγούς. Έτσι οι ταινίες του ήταν χαμηλού προϋπολογισμού. Σκεφτείτε τώρα μια ταινία που η κεντρική της ιδέα είναι παρανοϊκή, οι ηθοποιοί τραγικοί, γυρισμένη στο πόδι (δεν υπήρχαν λεφτά για να επαναληφθούν οι σκηνές μέχρι να βγουν σωστές), με υποτυπώδη σκηνικά (χάρτινες ταφόπλακες )και αστεία εφέ (πιάτα για ιπτάμενους δίσκους) πόσο καλή μπορεί να βγει? Όλα αυτά λοιπόν κατάφεραν και έκαναν γνωστό τον Ed Wood ως τον χειρότερο σκηνοθέτη όλων των εποχών! Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε τις ταινίες τους ίσως θα ήταν καλό να δείτε την ταινία του Tim Burton "Ed Wood" έτσι σαν εισαγωγή που θα μπορέσει να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε ταινίες όπως το Glen or Gleda, bride of the monster, night of the ghouls και το θρυλικό plan 9 from outter space.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τι άλλο μας περιμένει?



Στην ελληνική νομοθεσία υπάγονται από σήμερα τα blogs της google – Eνεργοποιήθηκε το blogspot.com

Στην ελληνική νομοθεσία υπάγονται από σήμερα τα blogs της google – Eνεργοποιήθηκε το blogspot.com
Δυστυχώς εδώ και λιγες ώρες,ολοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στο 100%.
Από σήμερα, όλα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία.
Αυτό σημαίνει πως πλέον, εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο εύκολα και απλά…η Google μας υποχρεώνει σεΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ.
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ» ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ…
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.
ΠΗΓΗ: prezatv

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Megatokyo


mt-masthead2010.png (700×115)
Πέρα από τα comics που μπορούμε να αγοράσουμε ή και παρανόμως να κάνουμε download υπάρχει και μια κατηγορία που διατίθεται δωρεάν στο internet. Μάλιστα υπάρχουν αξιόλογες δουλειές. Ένα αξιόλογο online comic είναι και το Megatokyo. Για τους λάτρεις των manga και όχι μονο.Η ιστορία ξεκίνησε από δυο ερασιτέχνες τους Fred Gallgher και Rodney Caston. Ο δεύτερος είχε ένα domain στο internet και δεν ήξερε τι να το κάνει έτσι πρότεινε στον Gallagher να φτιάξουν ένα comic. Με αυτό το τρόπο ξεκίνησε το Megatokyo το οποίο πρέπει να βρίσκεται στον έκτο του χρόνο αν δεν κάνω λάθος. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τα τελευταία χρόνια το έχω χάσει και δεν το παρακολουθώ αλλά οι δυο πρώτες χρονιές (έχουν κυκλοφορήσει και σε βιβλίο) ήταν πολύ καλές. Η ιστορία έχει να κάνει με δυο φανατικούς Αμερικανούς gamers οι οποίοι πηγαίνουν στη Μέκκα των παιχνιδιών το Τοκυο! Πλακώνονται στις κραιπάλες ξεμένουν από λεφτά και δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω! Ο ένας συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί και προσπαθεί πλέον να βρει τρόπο για να γυρίσουν πίσω πράγμα που τον οδηγεί να πιάσει δουλειά και να αρχίσει να ζει μια πιο φυσιολογική ζωή ενώ ο άλλος παθαίνει παράκρουση και ζει στο δικό του Matrix. Σε ένα κόσμο βγαλμένο από videoπαιχνιδι. Αξιζει λοιπόν να ρίξετε μια μάτια στο www.megatokyo.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η Οδύσσεια των Εκλογων

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω απ' τη Κική και τη Κοκο ποια να διαλέξω?Όχι ποτέ δεν είχα τέτοιο δίλλημα Κικη -Κοκο,ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!Αλλά κοιτάζοντας και τους υπόλοιπους,τι?Αν και όλοι τους μου χαϊδεύουν τα αυτιά δύσκολα μπορω να στηριχτω σε κάποιον!Τα αυτιά μου μπορεί να καλομαθαν στο χάδι αλλά τα μάτια μου έχουν δει πολλά κι αυτό μου φέρνει τρόμο!Κι άντε ξεφεύγω από τη σκύλα και τη Χάρυβδη κλείνω τα αυτιά μου στις σειρήνες και το αποτέλεσμα?Έχω βγει στο τρίγωνο το Βερμούδων, η πυξίδα δεν δουλεύει, τον δρόμο για την Ιθάκη δεν τον βρίσκω με την καμία, η Πηνελόπη γλεντάει με τους μνηστήρες κι εγώ αρχίζω να μοιάζω σε κριάρι!Ο Δίας να βάλει το χέρι του!