Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

Αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια που προτιμάνε να κυκλοφορούν τα album τους μέσα από το internet δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες funs τους να τα αποκτήσουν δωρεάν! Βέβαια ακόμα αποτελούν μειοψηφία αλλά ίσως στο μέλλον να αυξηθούν και πιθανότατα αυτή η μέθοδος να καθιερωθεί απ΄όλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι nine inch nails οι οποίοι προσφέρουν τα album τους δωρεάν στο site τους. Αν μπείτε λοιπόν στο www.nin.com θα μπορέσετε να κατεβάσετε το τελευταίο album της μπάντας "slip" αλλά και ένα live μαζί με τους jane's addiction. Μάλιστα οι ΝΙΝ δίνουν τη δυνατότητα να το κατεβάσεις σε όποια ποιότητα θες mp3 από 128 μέχρι 320 Kbps, flac και audio. Ελπίζω να τους μιμηθούν και άλλοι! Άλλωστε καλλιτέχνες αυτού του μεγέθους δε νομίζω ότι χάνουν (μιλάω όσο αναφορά τα κέρδη τους). Οι δισκογραφικές σίγουρα χάνουν και αν σκεφτείς ότι πλέον με τους υπολογιστές και τα μέσα που υπάρχουν είναι εύκολο στον οποιοδήποτε να κάνει μια αξιοπρεπή παραγωγή ακόμα και με ένα pc στο σπίτι του!
Μια λοιπόν που έκανα λόγο για τους ΝΙΝ να σας δώσω να ακούσετε και κάτι Στο album downward spiral υπάρχει το τραγούδι hurt. Είναι πραγματικά εξαιρετικό τραγούδι! Μόνο που ούτε ο ίδιος ο Reznor δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το τραγούδι θα άγγιζε τον Johnny Cash ο οποίος το διασκεύασε στο album american recordings IV. Το τραγούδι μοιάζει να εχει γραφτεί εξ αρχής για αυτόν! Πρόκειται για μια συγκλονιστική εκτέλεση! Απολαύστε τη!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Είναι γνωστό ότι στην Ελληνική (και κυρίως ιδιωτική) τηλεόραση δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα αξιόλογο να παρακολουθήσεις. Και πάνω που βλέπεις ότι κάτι πάει να γίνει απογοητεύεσαι κατευθείαν. Μιλάω για την εκπομπή του σκαΐ "Οι μεγάλοι Έλληνες". Θα μπορούσε να ήταν μια καλή σειρά είναι μια καλή ιδέα για ιδιωτικό ειδικά κανάλι αλλά εν τέλει την έχουν γαμήσει! Αυτή η ιδέα του διαγωνισμού και της κατάταξης των μεγαλύτερων Ελλήνων είναι απαράδεκτη. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το αποδεικνύει περίτρανα. Δημοφιλείς ηθοποιοί ,τραγουδιστές και αθλητές , φασίστες , σύγχρονοι πολιτικοί που το έργο τους ακόμα δεν μπορείς να το κρίνεις , μεγάλες προσωπικότητες που μόνο Έλληνες δεν ήταν και άλλα πολλά! Δεν θα ήταν καλύτερο να είναι μια απλή σειρά που θα παρουσιάζει απλά τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν από αυτό το τόπο; Σίγουρα θα ήταν αλλά πόσοι θα την έβλεπαν; Μάλλον λίγοι! Χρειαζόταν μια καλή συνταγή επιτυχίας και  μια που ο σύγχρονος Έλληνας έχει μάθει από όλα τα reality παιχνίδια να ψηφίζει για αυτόν που θεωρεί καλύτερο και βέβαια γουστάρει να το κάνει γιατί να μη το κάνει και σε αυτή την εκπομπή; Το κακό είναι ότι ο πρώτος φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θα είναι. Άλλωστε θα ήταν εθνική προδοσία τη δεδομένη στιγμή να μη θεωρούμε το μέγα Αλέξανδρο ως τον μεγαλύτερο Έλληνα! Αν και το θέμα της ψηφοφορίας και της κατάταξης είναι η μεγαλύτερη μου ένσταση παρακολουθώντας τα πρώτα επεισόδια διαπίστωσα πόσο κακογυρισμένα είναι. Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι και αυτή η σειρά είναι ένα ακόμα προϊόν για κατανάλωση! Ίσως τελικά να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βάλουν τον κόσμο να ψηφίσει το μεγαλύτερο μαλάκα Έλληνα! Που ξέρεις; Ίσως του χρόνου να γίνει κι αυτό!