Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κινήσου στάσιμος


Σου έτυχε ποτέ να ταξιδεύεις αλλά να αισθάνεσαι ότι είσαι πάντα στο ίδιο μέρος.
Τις τελευταίες δέκα μέρες ταξίδεψα χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Αθηνών, Πράγας, Μάντσεστερ, Λονδίνου, Βερόνας, Παρισιού και Φρανκφούρτης. Μπήκα σε αεροπλάνα των Czech Airlines, British Airlines, Air France, Lufthansa, Dolomiti Air και Aegean. Διέμεινα σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Βερόνα, το Μάντσεστερ και την Φρανκφούρτη. Κόλλήσα στην κίνηση των περιφερειακών αυτοκινητόδρομών του Μάντσεστερ, του Παρισιού, της Φρανκφούρτης, της Βερόνα, της Αθήνας. Δούλεψα σε demo εργαστήρια αναλυτικής χημείας των μεγάλων πολυεθνικών Thermo Fisher, Applied Biosystem και Waters. Έφαγα σε καλά εστιατόρια σε όλες τις πόλεις.
Όλα ίδια. Καμία εμφανή διαφοροποίηση μεταξύ τους.
Όλα τα αεροδρόμια λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και έχουν πανομοιότυπα καταστήματα, εστιατόρια, καρέκλες, αίθουσες αναμονής, τουαλέτες, λεωφορεία, φισούνες, διαφημίσεις κτλ.
Όλες οι αερογραμμές προσφέρουν τις είδες υπηρεσίες με την ίδια σειρά και τον ίδιο τρόπο.
Τρία διαφορετικά ξενοδοχεία σαν να ήταν ένα. Τσεκ ην, όροφοι, διάδρομοι με μοκέτα, ασανσέρ, δωμάτιο με ψυγείο που έχει τα ίδια προϊόντα, σαμπουάν, σαπούνι, προστατευτικό για να μην βρέξεις τα μαλλιά, ίδιο αριθμό από πετσέτες, τηλεόραση, αφύπνιση, τσεκ άουτ.
Περιφερειακοί αυτοκινητόδρομοι ο ένας νοητή συνέχεια του προηγούμενου. Τα αντίθετα ρεύματα εμφανώς και καλά χωρισμένα. Δύο λωρίδες, συν την αλέα, για κάθε ρεύμα. Τα ταξί σχεδόν ίδια. Μόνο οι συμπεριφορά και ο χαρακτήρας του ταξιτζή άλλαζε. Άκουσα από κλασική μουσική (Παρίσι), και ποπ (Φρανκφούρτη), μέχρι σκληρό ροκ (Μάντσεστερ). Οκ! διαφορετική ήταν και η αναποδιά των άγγλων στο τιμόνι και την πορεία.
Όλα τα εργαστήρια παρόμοια, με εργαζόμενους ντυμένους με κουστούμια και γραβάτες. Κανένας δεν φορούσε ποδιά εργαστηρίου (απαραίτητο σε κάθε εργαστήριο χημείας για λόγους ασφαλείας) άλλα φορούσαν γάντια ακόμα και όταν απαγορεύεται για λόγους ασφάλειας (όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή). Όργανα ίδιου τύπου, που στηρίζονται στην ίδια τεχνική, έχουν το παρόμοιο μέγεθος και σχήμα, παρόμοιες επιδόσεις, τα ίδια προτερήματα, τα ίδια ελαττώματα.
Εστιατόρια με μενού φτιαγμένο με την ίδια λογική χωρίς ίχνος φαντασίας και τέχνης άλλα με τέλεια τεχνική ώστε το πιάτο να μπορεί να παραχθεί εκατομμύρια φορές σε διαφορετικά μέρη και από διαφορετικά άτομα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Και όλα αυτά γιατί; Για να μην μπερδεύομαι; Για να νοιώθω ασφάλεια; Για να μην φοβάμαι μην βρεθώ προς εκπλήξεως απέναντι σε κάτι που δεν ξέρω; Για να νοιώθω σαν το σπίτι μου;

Επίγειοι και αέριοι θύλακες τεχνητής ευδαιμονίας αποκλεισμένοι από κάθε διαφορετικότητα.
Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.
Αυτό είναι το μέλλον μας; (ή μέρος αυτού);

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Serj Tankian : Imperfect Harmonies

Να πω την αμαρτία μου? Να τη πω! Δεν το έχω ακούσει πολλές φορές το Imperfect Harmonies αλλά η οικειότητα που έχω με τον εν λόγω καλλιτέχνη μου επιτρέπει να καταλαβαίνω γρήγορα τη δουλειά του. Το είχε δείξει άλλωστε. Δεν περιμέναμε τη συναυλία τον Αύγουστο για να καταλάβουμε που το πήγαινε αρκούσε η συμφωνική εκτέλεση του Elect The Dead.
Τα βιολιά τα τσέλο και το πιάνο δεν είναι κάτι καινούριο για τη μουσική του Tiankian ακόμα και στους System! Αλλά το να γίνονται πρωταγωνιστές είναι! Παίρνουν λοιπόν τον πρώτο ρόλο και πρέπει να φτάσεις στο 10ο τραγούδι (Left of Center) για να ακούσεις το μοναδικό ίχνος βρωμιάς (γενικότερα το τραγούδι ξεφεύγει πολύ από τα υπόλοιπα)!Γενικότερα το Album κινείται σε πολύ πιο υποτονικούς ρυθμούς ενώ ο ήχος του διανθίζεται και με κάποια electro στοιχεία που δεν θα συγκινήσουν και πολλούς!
Παρ'αυτα ο Tiankian παραμένει σταθερή αξία τόσο στη σύνθεση όσο και στην εκτέλεση των τραγουδιών! Τραγουδάει με τη ψυχή του και γράφει στίχους για ότι τον απασχολεί.
Δεν είμαι σίγουρος αν με αυτόν τον ήχο θα προσεγγίσει νέους φίλους αλλά πιθανότερο είναι να χάσει κάποιους παλιούς. Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα φανεί άμεσα.

 Does Sea & Ocean Recognize Borders ?

Do Small Animals Recognize Borders ?
Trees,Shrub,Plants, Flowes Recognize Borders ?
SO WHY THE FUCK WHOULD WE ?

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

The Dead Weather:Sea Of Cowards

Ως White stripes δεν μπορώ να πω ότι ο Jack White κατάφερε να μου προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον. Κάτι που κατάφερε με τους Dead Weather. Πιστός στον παλαιομοδιτικο ήχο με σύγχρονη και πλούσια παραγωγή το Sea of Cowards ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος με το ίδιο ενδιαφέρον!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρρυ Κλυνν : Made In Greece

Κοίτα τι πήγε και θυμήθηκε το άτομο! Μου το έβαλε στο κινητό και έκλασα στο γέλιο!
Το παίζεις μπουλης δικέ μου και μ' αρέσει. Καντηνα στο τσιμπητο και μπεκα μέσα!

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

O Theo ξανακτυπά

Ο Theo ξανακτυπά.
Γίνετε μάνατζερ, αγοράζει αυτοκίνητο, φτιάχνει δρόμους και πηγαίνει βόλτες...

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Godsmack : Oracle

Μπορεί να τους έχουν χαρακτηρίσει ως τους νέους Metallica και αυτό λόγω των φωνητικών που και ο πιο άσχετος θα νομίζει ότι ακούει τον Hetfield. Πολύ θα ήθελαν οι Metallica να έχουν πλέον τη φρεσκάδα των Godsmack και να σταματήσουν να γράφουν τις μαλακίες που γράφουν! To Oracle είναι το 5ο τους album και η μπάντα αποδεικνύει οτι πλέον μπορεί να κρατήσει το επίπεδο ψηλά. Μπορεί με το faceless και το IV να έπιασε peak η μπάντα αλλά παρουσιάζει σταθερότητα και ωριμότητα Σε αντίθεση με τους Metallica τα riff δεν χαρακτηρίζουν τους Godsamck αλλά ο δυναμισμός και η μελωδικότητα! To Oracle σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!