Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Punk Rock Jesus


Το Punk Rock Jesus είναι η μίνι σειρά του Sean Murphy που κυκλοφόρησε από την Vertigo (την οποία εμπιστευόμαστε ) και ολοκληρώθηκε με το έκτο τεύχος σχετικά πρόσφατα.
Στο πολύ κοντινό μέλλον μια επιστήμονας επιδοτούμενη από ένα τηλεοπτικό κανάλι θα κλωνοποιήσει τον πρώτο άνθρωπο μάλιστα παίρνοντας DNA από τη σινδόνη του Τορίνο με σκοπό να κλωνοποιήσει τον Ιησού. Έτσι λοιπόν στήνεται ένα μακροχρόνιο reality show που παρουσιάζει τη καθημερινή ζωή του " μικρού Ιησού " της μητέρας του αλλά και ενός μπράβου ( πρώην στρατιώτης του IRA ) που τους προστατεύει με κάθε τρόπο καθώς  η εκπομπή αποκτάει πολλούς θεατές άλλα και πολλούς εχθρούς. Η παραγωγή  δένει με συμβόλαια όλους τους εμπλεκόμενους στο show και στην ουσία τους κρατάει φυλακισμένους . Το κοινό παρακολουθεί το νεαρό αγόρι σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον χωρίς ανθρώπινη επαφή να εκπαιδεύεται να γίνει ο Ιησούς Νο2. Τα πράγματα όμως αλλάζουν ο νεαρός αρχίζει σιγά σιγά και βλέπει πέρα από αυτά που τον διδάσκουν γίνεται οπαδός της punk μουσικής και το σκάει από το show.
Για να μην τα πολυλογώ το Punk Rock Jesus είναι κάτι παραπάνω από την ιστορία που μας διηγείται. Ο φανατισμός η εκδίκηση οι ηθικοί φραγμοί η θρησκεία είναι μερικά από αυτά που διαπραγματεύεται. Χωρίς πολλά λόγια απλά διαβάστε το.